Gao Fu, hoofd van het Chinese Centrum voor Ziektebeheersing en Preventie, op de bewuste conferentie zaterdag in Chengdu.
Volledig scherm
Gao Fu, hoofd van het Chinese Centrum voor Ziektebeheersing en Preventie, op de bewuste conferentie zaterdag in Chengdu. © AP

Uitspraak over mindere doeltreffendheid van Chinese vaccins is "groot misverstand"

Het hoofd van het Chinese Centrum voor Ziektebeheersing en Preventie Gao Fu zegt dat zijn uitspraken over de werkzaamheidsgraad van de Chinese vaccins afgelopen weekend verkeerd begrepen werden. "Het is een groot misverstand", verklaart Fu maandag in de krant Global Times.

6 reacties

 • Alfons Vanacker

  4 weken geleden
  @Ben Watford, ja ik ben bij de gelukkige hier. Maar neem geen enkele vaccin, niet omdat het van China is, ik wil gewoon geen vaccin. We zullen wel zien hoe dit verder zal verlopen indien ik naar Europa vlieg. Daar komt nog een probleem van als ik niet op het vliegtuig mag maar China uit moet als mijn visa vervalt. Niemand kan mij verplichten van een vaccin te nemen. Spannede tijden komen eraan.
 • Mike Rodik

  4 weken geleden
  3 percent mensen, effectief, bij eerste shot
 • Ben Watford

  4 weken geleden
  Ondertussen zijn ze in China al maanden terug open. De EU heeft nog geen vaccins kunnen vastkrijgen.
 • Marc Spandel

  4 weken geleden
  Ik schat zo'n 10 jaar geleden was er al sprake van dat men bezig was met de ontwikkeling van een vaccin dat tegen alle soorten griep zou werken. Hoe meer ik de situatie van deze zogenaamde 'pandemie' bekijk... hoe meer ik denk dat we momenteel onderhevig zijn aan de 'experimentele fase' van dergelijk product.
 • Karel Flanders

  4 weken geleden
  Zijn er cijfers van Pfizer en Moderna uit Brazilië? Ik heb in ieder geval nog nergens iets gelezen en de Braziliaanse variant zal hier binnenkort ook wel serieus z'n ronde beginnen doen. Als 50 jarige risicopatiënt is dat m'n grootste zorg en mijn mama van 74 wordt morgen ingeënt. Wat als de huidige vaccins niet genoeg tegen die variant beschermen? Gaan ze haar dan nog met andere brol moeten inspuiten al of niet mRNA en hoeveel van die spuiten tegen dat heel ons eigen immuunsysteem op hol slaat?
 1. Orphée overleefde aanslag in Maalbeek: “Ik slik nog altijd meer dan 15 pillen per dag tegen pijn”
  Play

  Orphée overleefde aanslag in Maalbeek: “Ik slik nog altijd meer dan 15 pillen per dag tegen pijn”

 2. Vrachtwagen breekt doormidden na treinbotsing
  Play

  Vrachtwa­gen breekt doormidden na treinbot­sing