Protest aan de rechtbank in Londen in verband met de uitleveringszaak rond Julian Assange.
Volledig scherm
Protest aan de rechtbank in Londen in verband met de uitleveringszaak rond Julian Assange. © Photo News

Uitleveringszaak Assange in Londen geschorst na corona-alarm

De Londense rechtbank die afgelopen maandag opnieuw van start gegaan was met de zittingen in de uitleveringszaak rond WikiLeaks-oprichter Julian Assange, heeft donderdag de zitting geschorst. Niet om juridische redenen, wel omdat de partner van één van de betrokken advocaten symptomen van het coronavirus vertoonde. 

 1. Els en Sofie zijn helemaal overtuigd van cohousing: "In een cohousingproject woon je minder anoniem dan in een appartement in de stad.”
  Livios

  Els en Sofie zijn helemaal overtuigd van cohousing: "In een cohousing­pro­ject woon je minder anoniem dan in een apparte­ment in de stad.”

  Beperkte bubbels, social distancing, alleen thuis werken,... Heel wat mensen voelen zich eenzaam door de coronamaatregelen. Maar daar hebben Els en Sofie geen last van. Zij kozen ervoor om te wonen in een cohousingproject. Dit is een manier van gemeenschappelijk wonen, waarbij je toch je privacy behoudt. “Ik wist meteen dat deze nieuwe woonvorm iets voor mij was”, vertelt Els aan bouwsite Livios.
 2. Heel Ierland op zoek naar geliefde dolfijn Fungie die na 37 jaar is verdwenen: “Alsof een familielid is vermist”

  Heel Ierland op zoek naar geliefde dolfijn Fungie die na 37 jaar is verdwenen: “Alsof een familielid is vermist”

  Hij is een van de beroemdste inwoners van Ierland en kwam 37 jaar geleden aan voor de kust van het schiereiland Dingle. Sindsdien bleef dolfijn Fungie altijd dicht in de buurt en is hij uitgegroeid tot een toeristische sterattractie. Maar de afgelopen twee weken is hij niet meer gezien en dat is nog nooit gebeurd. De Ieren zitten in zak en as. Het hele land zoekt naar hem. Gaan ze Fungie ooit nog weerzien?
 3. 25.000 handtekeningen voor Julian Assange afgeleverd aan Amerikaanse ambassade
  Binnenland

  25.000 handteke­nin­gen voor Julian Assange afgeleverd aan Amerikaan­se ambassade

  Een delegatie van vertegenwoordigers van Amnesty International heeft dinsdagochtend een petitie met zo'n 25.000 in België verzamelde handtekeningen bij de Amerikaanse ambassade in Brussel afgeleverd in de hoop dat de aanklachten tegen Wikileaks-oprichter Julian Assange worden ingetrokken. Maandag werden de zittingen in de zaak rond het Amerikaanse verzoek tot uitlevering van Assange in een Londense rechtbank hervat.
 1. Wij hebben de nieuwe Xbox al: unboxing en eerste indruk
  Play
  games

  Wij hebben de nieuwe Xbox al: unboxing en eerste indruk

 2. Origineel en grappig: spotje Biden toont hoe je afrekent met Trump
  Play
  VS2020

  Origineel en grappig: spotje Biden toont hoe je afrekent met Trump