Mensen eisen tijdens een demonstratie in Caracas de vrijlating van zakenman Alex Saab.
Volledig scherm
Mensen eisen tijdens een demonstratie in Caracas de vrijlating van zakenman Alex Saab. © AP

Uitgeleverde vertrouweling Maduro niet van plan samen te werken met VS

VENEZUELAAlex Saab Morán, een Colombiaanse zakenman die een belangrijke rol zou spelen binnen de financiering van het regime van de Venezolaanse leider Nicolás Maduro, is niet van plan samen te gaan werken met de Verenigde Staten. Hij schrijft dat in een brief die zijn vrouw voorlas op een protestbijeenkomst in de Venezolaanse hoofdstad Caracas, een dag nadat hij door Kaapverdië aan de VS werd uitgeleverd.

 1. Sleutelfiguur van regime Maduro uitgeleverd aan VS, regering schort dialoog met oppositie op
  VENEZUELA

  Sleutelfi­guur van regime Maduro uitgele­verd aan VS, regering schort dialoog met oppositie op

  Alex Naín Saab Morán, een Colombiaanse zakenman die een sleutelfiguur zou zijn in de financiering van het regime van de Venezolaanse leider Nicolás Maduro, is zaterdag uitgeleverd aan de Verenigde Staten. Dat meldt zijn juridische team aan het Franse persbureau AFP. Volgens zijn advocaat zou Saab inmiddels in het vliegtuig onderweg naar de VS zitten. De Venezolaanse regering stelt dat de VS Saab hebben ontvoerd en schort de dialoog met de oppositie op.
 1. Oppositie Venezuela boycot verkiezingen niet langer

  Oppositie Venezuela boycot verkiezin­gen niet langer

  De oppositie in Venezuela zal deelnemen aan de lokale verkiezingen op 21 november. Dat heeft ze dinsdag aangekondigd. De voorbije drie jaar weigerden oppositiepolitici deel te nemen aan verkiezingen. Het platform van de democratische eenheid (MUD), dat de voornaamste oppositiepartijen groepeert, zal deelnemen aan de verkiezingen voor nieuwe besturen in de regio's en de gemeenten, zo luidde het op een persconferentie in de hoofdstad Caracas.