Volledig scherm
© AFP

UITGELEGD. Waar draait het om in de strijd tussen AstraZeneca, de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk?

Het zit er nog altijd bovenarms op tussen de Europese Commissie en vaccinproducent AstraZeneca, die in conflict liggen over de vertraagde leveringen van het zo levensnoodzakelijke farmaceutische middel. Europa blijft erbij dat het farmabedrijf opheldering moet scheppen over zijn productie en leveringen. Voor wie niet meer kan volgen, vatten we de kwestie nog even duidelijk samen.

 1. ONZE OPINIE. Hoeveel mag een gevaccineerde al proeven van het rijk der vrijheid, terwijl anderen nog in de wachtkamer zitten voor de dubbele prik?
  PREMIUM

  ONZE OPINIE. Hoeveel mag een gevacci­neer­de al proeven van het rijk der vrijheid, terwijl anderen nog in de wachtkamer zitten voor de dubbele prik?

  Wat is een essentieel beroep? Welk beroep is met andere woorden absoluut onmisbaar en moet vooraan in de rij staan om een bevrijdende prik te krijgen? Vakbonden en werkgevers willen er zich niet aan verbranden. Het trauma van de zware beroepen ligt nog te vers in het geheugen. De kans dat de regering er zich vervolgens aan waagt, slinkt. Maar ze kan die dans niet echt ontspringen: een vaccinatievolgorde dringt zich hoe dan ook op.
 1. Het is dé hype van het moment maar wat doe je eigenlijk op de app Clubhouse? En hoe krijg je toegang?
  Play
  Uitgelegd

  Het is dé hype van het moment maar wat doe je eigenlijk op de app Clubhouse? En hoe krijg je toegang?

 2. Naakte man slaat op de vlucht voor politie
  Play

  Naakte man slaat op de vlucht voor politie