De Afrikaanse varkenspest is niet besmettelijk of gevaarlijk voor mensen.
Volledig scherm
De Afrikaanse varkenspest is niet besmettelijk of gevaarlijk voor mensen. © ANP

Uitbraak Afrikaanse varkenspest in Duitse deelstaat Nedersaksen

Op een varkensboerderij in de Duitse deelstaat Nedersaksen is een uitbraak van de Afrikaanse varkenspest bevestigd. Het gaat om een boerderij in het district Emsland, bij de grens met Nederland.

1 reactie

 • Nick Caluwé

  1 maand geleden
  280 volwassen varkens en 1500 biggen. Deze zijn ook in alle snelheid gekweekt en vetgemest om aan de FRET-drang van het westen te voldoen. De dieren worden allemaal afgemaakt vandaag. Moet toch tof zijn om als varken/koe/schaap/kip in de mensenwereld je plaatsje op te eisen.
 1. 32 doden waaronder zes kinderen in Gazastrook melden Palestijnse autoriteiten, ook luchtalarm en ontploffingen in Jeruzalem
  Play

  32 doden waaronder zes kinderen in Gazastrook melden Palestijn­se autoritei­ten, ook luchtalarm en ontploffin­gen in Jeruzalem

  Sinds het begin van de recentste escalatie, vrijdag, tussen Israël en de terreurgroep Islamitische Jihad (PIJ) zijn op de Gazastrook al 32 mensen, onder wie zes kinderen, omgekomen. Dat meldt het ministerie van Gezondheid in de Palestijnse enclave zondagochtend. In Jeruzalem was dan weer het luchtalarm voor het eerst te horen sinds de start van de Israëlische operatie in Gaza.
 2. Minder gas verbruiken deze winter? Deze vijf stappen kan je nu al zetten
  Mijnenergie

  Minder gas verbruiken deze winter? Deze vijf stappen kan je nu al zetten

  De onzekerheid rond de aardgasbevoorrading vanuit Rusland weegt sterk op de internationale energiemarkten en bijgevolg ook op jouw aardgasfactuur. Dat effect laat zich tijdens de zomer gelukkig minder voelen, maar belooft in de winter hard aan te komen. Om jouw aardgasverbruik en bijgevolg ook jouw aardgasrekening te beperken, kan je nu al de nodige stappen ondernemen. Mijnenergie.be bundelt vijf praktische tips.