Illustratiebeeld
Volledig scherm
Illustratiebeeld © AFP

Uit Nord Stream 1 ontsnapt niet langer gas, uit Nord Stream 2 wel

Uit de lekken in de Nord Stream 1-pijpleiding ontsnapt niet langer gas, maar uit Nord Stream 2 is dat wel nog altijd het geval. Dat meldt de Zweedse kustwacht nadat ze vanuit de lucht een inspectie uitvoerde boven de twee gesaboteerde pijpleidingen in de Oostzee. Zaterdag meldde het Deense Energieagentschap nog dat de Nord Stream 2 gestopt was met lekken.

 1. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.
 2. Spotgoedkope telefoon bij je abonnement? Deze providers pakken uit met de strafste eindejaarskortingen (en zo interessant zijn ze écht)
  Mijntelco

  Spotgoedko­pe telefoon bij je abonnement? Deze providers pakken uit met de strafste eindejaars­kor­tin­gen (en zo interes­sant zijn ze écht)

  We bevinden ons in de laatste weken van 2022 en dat betekent dat er interessante kortingen te scoren zijn bij de telecomproviders, onder meer op abonnementen en smartphones. Vanaf Black Friday tot na het einde van het jaar loont het de moeite om een kijkje te nemen. Mijntelco.be ging op zoek naar de strafste deals en vertelt je waar je best rekening mee houdt.
 3. Waarom de Nord Stream-sabotage ‘hybride oorlogsvoering’ tegen Europa is
  PREMIUM

  Waarom de Nord Stream-sabotage ‘hybride oorlogsvoe­ring’ tegen Europa is

  Wie achter de sabotage van de Nord Stream-pijpleidingen zit, komen we misschien nooit te weten. Al sprak Oekraïne meteen over een terroristische aanval door Rusland. Maar de pijpleidingen zijn grotendeels in handen van Russische bedrijven. Dus waarom zou Rusland zijn eigen infrastructuur aanvallen? Professor Internationale Energiepolitiek Thijs Van de Graaf (UGent) legt uit. “Rusland heeft er alle belang bij om het Westen te destabiliseren.”
 4. Wie zit er achter onderzeese aanslag op gaspijpleiding Nord Stream 1 en 2? “Kan niet anders dan sabotage zijn”
  PREMIUM

  Wie zit er achter onderzeese aanslag op gaspijplei­ding Nord Stream 1 en 2? “Kan niet anders dan sabotage zijn”

  De schade aan de onderzeese gaspijpleidingen Nord Stream 1 en 2 kan niet anders dan het resultaat zijn van sabotage. Dat zegt nu ook de Deense premier Mette Frederiksen met zoveel woorden. Maar wie zit erachter? Poetin? Oost-Europese landen? Of net tegenstanders van de Russische president uit eigen land? “Wie Nord Stream 1 en 2 kan saboteren, kan ook de Noorse pijpleidingen naar het VK, Duitsland en Polen saboteren. En dat zou een grote ramp zijn”, zegt de Nederlandse energie-analist Jilles van den Beukel van het The Hague Centre for Strategic Studies (HCSS).