De Allianz Arena in München was in juli 2020 al eens verlicht in de regenboogkleuren ter ere van de LGBTQ-gemeenschap. Hongarije komt er woensdag spelen.
Volledig scherm
De Allianz Arena in München was in juli 2020 al eens verlicht in de regenboogkleuren ter ere van de LGBTQ-gemeenschap. Hongarije komt er woensdag spelen. © Getty Images

UEFA verbiedt regenboogstadion in München bij duel Hongarije

De UEFA verbiedt het om bij de wedstrijd tussen Duitsland en Hongarije de Allianz Arena te laten verlichten in de kleuren van de regenboog. Dat meldt Bild. Jens Grittner van de Duitse voetbalbond laat weten dat de UEFA vasthoudt aan de standaardkleuren die gelden voor stadions tijdens dit EK.

62 reacties

 • Marianne Foert

  1 jaar geleden
  In sport moet men neutraal zijn, geen standpunten innemen. Ook het knielen van sporters moest men verbieden. Dat ze dat in hun vrije tijd doen zoveel ze willen, maar niet in de sportwedstrijden.
 • guido Bervoets

  1 jaar geleden
  @Jurgen Devries In België hebben we inderdaad vrijheid van meningsuiting - zolang je het maar netjes houdt. Hier mag men de democratisch verkozen Vivaldi-regering verrot schelden en bekritiseren, iets dat onlangs strafbaar is geworden in Hongarije.
 • Michel Oyen

  1 jaar geleden
  Neutraliteit is het hoogste in sport.
 • lodi de charro

  1 jaar geleden
  Ze hadden niets moeten vragen, maar het gewoon moeten doen ...
 • Radboud Kuypers

  1 jaar geleden
  @Carl Vangenechten Door de kleuren van de regenboog verander je heus niet geaardheid hoor, maar als je ziet dat het geaccepteerd is, kun je er gemakkelijker voor uitkomen. Je bent zo en door "reclame" ga je echt niet je geaardheid veranderen.
 1. Verontwaardiging over omstreden Hongaarse wet die voorlichting over homoseksualiteit verbiedt: “Dit tast grondbeginselen EU aan”

  Verontwaar­di­ging over omstreden Hongaarse wet die voorlich­ting over homoseksua­li­teit verbiedt: “Dit tast grondbegin­se­len EU aan”

  Het Hongaarse parlement heeft een omstreden wet gestemd die voorlichting aan minderjarigen over homoseksualiteit en transgenderthema's verbiedt. Hongaren kwamen dinsdag al op straat in de hoofdstad Boedapest en ook woensdag wordt er hevig geprotesteerd. Ook in ons land komen er vanuit de politieke wereld en belangenorganisaties verontwaardigde reacties.
 2. LIVE. Ontslagen politieagent doodt tientallen mensen in Thais kinderdagverblijf, sommige slachtoffers amper 2 jaar oud
  Play
  24

  LIVE. Ontslagen politie­agent doodt tientallen mensen in Thais kinderdag­ver­blijf, sommige slachtof­fers amper 2 jaar oud

  Bij een schietpartij in een kinderdagverblijf in het noordoosten van Thailand zijn minstens 38 mensen gedood door een voormalige politieman. Onder de slachtoffers zouden zeker 23 kinderen zijn waarvan er sommige amper twee jaar oud waren. Dat meldt de Thaise politie aan het persagentschap Reuters. De 34-jarige Panya Khamrap zou ook zijn eigen vrouw en kind hebben gedood. Vervolgens pleegde de dader zelfmoord.
 3. LGBTQ+-personen reageren op omstreden antiholebiwet van Hongarije: “Ze insinueren dat ik ‘gevaarlijk’ ben”
  PREMIUM

  LG­BTQ+-personen reageren op omstreden antiholebi­wet van Hongarije: “Ze insinueren dat ik ‘gevaarlijk’ ben”

  Deze week veroorzaakte de nieuwe anti-LGBTQ+-wet van Hongarije veel ophef. Die bepaalt dat LGBTQ+-personen even strafbaar zijn als pedofielen. Daarnaast is het volgens de wet verboden om over holebi en trans personen te praten in het bijzijn van minderjarigen. “Dit is een echte aanval op de mensenrechten”, reageert jongerenorganisatie Wel Jong Niet Hetero. Wat vinden personen uit de LGBTQ+-gemeenschap zelf van de wet? Jory, Emiel en Klara doen hun verhaal.