De Allianz Arena in München was in juli 2020 al eens verlicht in de regenboogkleuren ter ere van de LGBTQ-gemeenschap. Hongarije komt er woensdag spelen.
Volledig scherm
De Allianz Arena in München was in juli 2020 al eens verlicht in de regenboogkleuren ter ere van de LGBTQ-gemeenschap. Hongarije komt er woensdag spelen. © Getty Images

UEFA verbiedt regenboogstadion in München bij duel Hongarije

De UEFA verbiedt het om bij de wedstrijd tussen Duitsland en Hongarije de Allianz Arena te laten verlichten in de kleuren van de regenboog. Dat meldt Bild. Jens Grittner van de Duitse voetbalbond laat weten dat de UEFA vasthoudt aan de standaardkleuren die gelden voor stadions tijdens dit EK.

62 reacties

 • Rozemieke Fritz

  3 maanden geleden
  In sport moet men neutraal zijn, geen standpunten innemen. Ook het knielen van sporters moest men verbieden. Dat ze dat in hun vrije tijd doen zoveel ze willen, maar niet in de sportwedstrijden.
 • guido Bervoets

  3 maanden geleden
  @Jurgen Devries In België hebben we inderdaad vrijheid van meningsuiting - zolang je het maar netjes houdt. Hier mag men de democratisch verkozen Vivaldi-regering verrot schelden en bekritiseren, iets dat onlangs strafbaar is geworden in Hongarije.
 • Michel Oyen

  3 maanden geleden
  Neutraliteit is het hoogste in sport.
 • Lodi de Charro

  3 maanden geleden
  Ze hadden niets moeten vragen, maar het gewoon moeten doen ...
 • Radboud Kuypers

  3 maanden geleden
  @Carl Vangenechten Door de kleuren van de regenboog verander je heus niet geaardheid hoor, maar als je ziet dat het geaccepteerd is, kun je er gemakkelijker voor uitkomen. Je bent zo en door "reclame" ga je echt niet je geaardheid veranderen.
 1. Verontwaardiging over omstreden Hongaarse wet die voorlichting over homoseksualiteit verbiedt: “Dit tast grondbeginselen EU aan”

  Verontwaar­di­ging over omstreden Hongaarse wet die voorlich­ting over homoseksua­li­teit verbiedt: “Dit tast grondbegin­se­len EU aan”

  Het Hongaarse parlement heeft een omstreden wet gestemd die voorlichting aan minderjarigen over homoseksualiteit en transgenderthema's verbiedt. Hongaren kwamen dinsdag al op straat in de hoofdstad Boedapest en ook woensdag wordt er hevig geprotesteerd. Ook in ons land komen er vanuit de politieke wereld en belangenorganisaties verontwaardigde reacties.
 1. Grote verschillen in oversterfte tijdens coronacrisis: deze landen scoren best en slechtst in Europa

  Grote verschil­len in oversterf­te tijdens coronacri­sis: deze landen scoren best en slechtst in Europa

  Er blijken grote verschillen te zijn tussen de lidstaten van de Europese Unie (EU) wat betreft de oversterfte tijdens de coronacrisis. De slechtste leerlingen van de klas zijn zonder uitzondering te vinden in Oost-Europa. België houdt zich op in de middenmoot. Eén land deed het met kop en schouders beter dan al de rest en slaagde er zelfs in om ondersterfte (!) te noteren. Biostatisticus Geert Molenberghs (UHasselt/KU Leuven) geeft uitleg.
 2. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).