REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Twitter activeert "gifpil" na overnamebod Elon Musk

Microblogsite Twitter heeft een maatregel geactiveerd die het bedrijf beschermt tegen vijandige overnames, om zich zo schrap te zetten tegen het overnamebod van Tesla-topman Elon Musk. Het bedrijf keurde een zogenaamde "gifpil" goed, waardoor bestaande aandeelhouders met korting extra aandelen kunnen kopen.

  1. Elon Musk wil Twitter kopen en doet bod van 43 miljard dollar: “Intuïtie vertelt mij dat dergelijk platform belangrijk is voor samenleving”

    Elon Musk wil Twitter kopen en doet bod van 43 miljard dollar: “Intuïtie vertelt mij dat dergelijk platform belangrijk is voor samenle­ving”

    Tesla-baas Elon Musk wil het socialemediabedrijf Twitter kopen. Hij vindt dat het platform voor korte berichtjes veel potentieel heeft, maar dat dit nu nog niet wordt waargemaakt. De miljardair wil van het platform een “inclusieve omgeving voor vrijheid van meningsuiting” maken. Elon Musk wil 43 miljard dollar (39,4 miljard euro) neerleggen voor het socialemediaplatform. De Saudische prins Alwaleed bin Talal, zelf een van de grootste aandeelhouders van Twitter, laat via het platform weten dat hij tegen de overname stemt.