Site van de bomaanslag op 28 april 2021, die wordt toegeschreven aan Al-Shabaab.
Volledig scherm
Site van de bomaanslag op 28 april 2021, die wordt toegeschreven aan Al-Shabaab. © AP

Twintigtal leden van Al-Shabaab geëxecuteerd in Somalië

In de semi-autonome provincie Puntland in het noordoosten van Somalië zijn 21 vermoedelijke leden van de terreurgroep Al-Shabaab in het openbaar geëxecuteerd.

4 reacties

 • eddy van dorst

  5 maanden geleden
  Zo moet het
 • jan wuyts

  5 maanden geleden
  Goedkoopste en het meest efficiënte oplossing.
 • Paul Kuijer

  5 maanden geleden
  Goedkoopste oplossing!
 • Luc Peeters

  5 maanden geleden
  Netjes. Zo moet je dat doen
 1. Sport, emoties én drama: vijf meeslepende streamingtips
  Streamz

  Sport, emoties én drama: vijf meeslepen­de streaming­tips

  Weinig hobby’s maken zo veel emoties in ons los als sport. Naar aanleiding van de nieuwe Streamz-release ‘The Window’, dat zich afspeelt tijdens de transferperiode binnen het voetbal, vullen wij onze Kijkgids deze week aan met andere topseries en films die drama en sport verweven tot een meeslepende kijkervaring. Diepe karakterstudies in ‘Friday Night Lights’ (Hulu), datagedreven stuntwerk in ‘Moneyball’ (Netflix), hilarische scènes in ‘Ted Lasso’ (Apple TV+) en een temperamentvolle basketbalcoach in ‘Big Shot’ (Disney+): dit zijn onze favoriete sporttitels om te streamen.
 2. LIVE. WHO: “Vaccin lijkt te beschermen tegen ernstige gevolgen omikron” - Eerste besmetting met omikron vastgesteld in VS
  Play
  164

  LIVE. WHO: “Vaccin lijkt te beschermen tegen ernstige gevolgen omikron” - Eerste besmetting met omikron vastge­steld in VS

  De wereld maakt zich zorgen om de nieuwe omikronvariant, die voor het eerst werd vastgesteld in Zuid-Afrika en ook al twee keer in ons land al werd aangetroffen. De variant zou mogelijk besmettelijker zijn dan de deltavariant. Intussen blijft ook de situatie in de Belgische ziekenhuizen zorgelijk. Gisteren werd beslist dat alle ziekenhuizen de uitstelbare zorg met twee weken moeten uitstellen. De laatste ontwikkelingen lees je hier in ons liveblog.
 3. Mike Pence wil abortus afschaffen en noemt legalisering “een misplaatste beslissing”

  Mike Pence wil abortus afschaffen en noemt legalise­ring “een mis­plaatste beslissing”

  De voormalige Amerikaanse vicepresident Mike Pence heeft het Hooggerechtshof verzocht de historische Roe v. Wade-zaak uit 1973, waarin abortus in de VS werd gelegaliseerd, ongedaan te maken. Dat deed hij gisteren op een persconferentie in Washington DC. Hij hoopt dat het Hooggerechtshof met een volledige ommekeer van Roe v. Wade “geschiedenis zal schrijven en de heiligheid van het menselijk leven terug zal brengen”, meldt BBC.
 1. Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschillende soorten
  Livios

  Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschil­len­de soorten

  Wie bouwt, is vanaf 2026 verplicht om een elektrische warmtepomp te gebruiken om zijn woning te verwarmen. Die bestaan in verschillende varianten. In de praktijk moet je meestal kiezen tussen een warmtepomp die warmte aan de bodem onttrekt of een systeem dat warmte uit de buitenlucht haalt. Wat voor jou de beste keuze is, hangt af van je woonsituatie en budget. Bouwsite Livios zet de opties op een rij.