Abdelmajid Gharmaoui.
Volledig scherm
Abdelmajid Gharmaoui. © kos

Twintiger uit Vilvoorde betrokken bij onthoofding IS

Terrorismespeurders menen een Belg herkend te hebben in de recentste video van de terreurgroep IS. Het zou een strijder uit Vilvoorde zijn die een ­Syrische regeringssoldaat het hoofd afsnijdt.

 1. Toeval of niet? Russische bondgenoot neemt - letterlijk - afstand van president Poetin voor de ogen van verzamelde pers
  Play

  Toeval of niet? Russische bondgenoot neemt - letterlijk - afstand van president Poetin voor de ogen van verzamelde pers

  Puur toeval of speelt er meer? Het was alleszins een pijnlijk moment voor Russisch president Vladimir Poetin op de CSTO-top met zes voormalige Sovjetstaten. Nikolaj Pasjinian, de premier van Armenië, nam tijdens het fotomoment voor de internationale pers letterlijk afstand van Poetin. Daarnaast weigerde Pasjinian ook een gezamenlijke verklaring te ondertekenen. Armenië is nochtans traditioneel altijd een bondgenoot van Rusland, maar toont dit dat dat mogelijk verleden tijd is? Experts laten weten dat de invloed van Poetin in de regio sterk is afgenomen sinds de oorlog die in maart uitbrak in Oekraïne.
 1. Vader mogelijke IS-beul: "Hij moet wel geestesziek zijn"

  Vader mogelijke IS-beul: "Hij moet wel geestes­ziek zijn"

  Terreurorganisatie Islamitische Staat bracht gisteren een nieuwe video uit, waarin de Amerikaanse hulpverlener Peter Kassig en een groep van 18 Syrische gevangenen worden onthoofd. De moordenaar van Kassig, vermoedelijk Jihadi John, was gemaskerd. Alle andere beulen werden herkenbaar in beeld gebracht. Zo denkt de vader van een Britse student zijn zoon te herkennen en heeft het Franse ministerie van Binnenlandse Zaken sterke vermoedens dat de 22-jarige Syriëstrijder Maxime Auchard in de video te zien is.