De aquarel verbeeldt de Neutor in Wenen en is gesigneerd met 'A.'Hitler'.
Volledig scherm
De aquarel verbeeldt de Neutor in Wenen en is gesigneerd met 'A.'Hitler'. © ANP Handouts

Twijfels over echtheid 'Hitler-aquarel'

Het Nederlandse onderzoeksinstituut NIOD heeft volgens twee onafhankelijke onderzoekers ten onrechte de conclusie getrokken dat een aquarel die het eerder dit jaar kreeg "vrijwel zeker" is geschilderd door Adolf Hitler. De dichters Bart FM Droog en Jaap van den Born stellen op basis van eigen onderzoek dat het instituut "alle alarmbellen negeerde" en "ondeugdelijk en halfslachtig" onderzoek heeft verricht.

1 reactie

 • Rudy Verwilt

  3 jaar geleden
  Het schilderij waarvan hier een foto, is niet een "Weens stadsgezicht" maar een schilderij van het geboortehuis van A.H.. Het gebouw rechts voor de stadspoort is het geboortehuis van A.H. in het Oostenrijkse dorp Branau am Inn, vroeger een bakkerij. Wat voor mensen dit dan moeten onderzoeken over de echtheid weet ik niet, als ze nog niet kunnen achterhalen waar dit schilderij geschilderd is.
 1. HET DEBAT: Is een verbod op toeristische reizen noodzakelijk?
  HET DEBAT

  HET DEBAT. Is een verbod op toeristi­sche reizen noodzake­lijk? Geef hier je mening

  Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen verzet zich niet tegen een maatregel die onze premier Alexander De Croo (Open Vld) straks bij het Overlegcomité op tafel wil leggen: het tijdelijk verbieden van toeristische reizen. Tot nu zijn niet-essentiële buitenlandse reizen enkel sterk afgeraden, maar niet verboden. Wat denk jij? Is een algeheel verbod op plezierreizen noodzakelijk of blijft het huidige ontraden genoeg? Laat het weten in de comments onder dit artikel.
 2. Republikeinse senatoren willen afzettingsproces Trump uitstellen tot midden februari

  Republi­kein­se senatoren willen afzettings­pro­ces Trump uitstellen tot midden februari

  De Republikeinen in de Amerikaanse Senaat willen het impeachmentproces tegen oud-president Donald Trump uitstellen tot midden februari. Dat zei Mitch McConnell, leider van de Republikeinen in de Senaat, donderdag. Dat uitstel geeft de verschillende partijen genoeg tijd om de zaak voor te bereiden, aldus McConnell. Hij gaf ook aan dat hij die manier van werken heeft voorgesteld aan Chuck Schumer, die de Democratische fractie in de Senaat leidt.
 1. Jen Ellis deed Bernie Sanders zijn wanten cadeau: "Ik vind het mooi dat ze zo ver zijn gekomen"
  Play

  Jen Ellis deed Bernie Sanders zijn wanten cadeau: "Ik vind het mooi dat ze zo ver zijn gekomen"

 2. Ook Biden krijgt het soms op zijn heupen van journalisten: "Man, geef me toch even!"
  Play

  Ook Biden krijgt het soms op zijn heupen van journalis­ten: "Man, geef me toch even!"