Greta Thunberg zit op de grond in de trein
Volledig scherm
Greta Thunberg zit op de grond in de trein © Twitter/Greta Thunberg

Tweet Greta Thunberg over overvolle Duitse treinen schiet in verkeerde keelgat: “Wij gaven jou beste service in eerste klasse”

Greta Thunberg heeft na omzwervingen over de hele wereld nood aan vakantie. Het Zweedse meisje is op weg naar haar thuisland en legt de route consequent met de trein af. Op sociale media heeft ze een bericht gepost over de overvolle Duitse treinen, met daarbij een sprekende foto die laat zien hoe ze in de gang moest zitten met haar bagage. Maar de Duitse spoorwegmaatschappij is helemaal niet opgezet met de tweet van de klimaatactiviste. “Het was beter geweest indien je daadwerkelijk ook had gemeld hoe vriendelijk en competent je door ons team op je stoel in de eerste klasse bent verzorgd.”

75 reacties

 • paul van gele

  3 jaar geleden
  Ze hadden er beter aan gedaan dat rotjong van de trein te schotten . Als ik zie hoe ze reist lijk meer op een verhuis.
 • Werner Cerisier

  3 jaar geleden
  Hoe durven de Duitse spoorwegen kritiek leveren op dat wereldwonder. Zij heeft altijd gelijk, allez toch volgens de media.
 • Chiel Van Damme

  3 jaar geleden
  Is dat juist niet beter voor het klimaat vollere treinen??
 • Rudi Vanmechelen

  3 jaar geleden
  Als iedereen zoveel bagage meesleurt dan is er zeker geen plaats meer voor gewone mensen!
 • Chris roseau

  3 jaar geleden
  Shame on you . Terwijl anderen van jou leeftijd examens doen zit jij te mekkeren over een zitplaats . Ga verder studeren dan zul je misschien nog ooit iets bereiken in de wereld .
 1. Nieuw beeld van Stalin onthuld in voormalig Stalingrad
  4

  Nieuw beeld van Stalin onthuld in voormalig Stalingrad

  In de Russische stad Volgograd, het voormalige Stalingrad, is een nieuw borstbeeld onthuld van Sovjetdictator Josef Stalin. Dit gebeurde tijdens een herdenking van de overwinning in de Slag om Stalingrad in 1943. De overwinning van het Sovjetleger op de Duitsers, werd een keerpunt in de Tweede Wereldoorlog en is dit jaar tachtig jaar geleden. De slag wordt nog altijd gezien als de bloedigste veldslag in de wereldgeschiedenis, met zo’n 2,2 miljoen doden in zes maanden tijd.
 2. EXCLUSIEF. Wij spraken met Russisch gemeenteraadslid dat ontslag Poetin eiste, maar nu met gezin op de vlucht is: "Niemand weet wat de Russen écht denken”
  PREMIUM
  6

  EXCLUSIEF. Wij spraken met Russisch gemeente­raads­lid dat ontslag Poetin eiste, maar nu met gezin op de vlucht is: "Niemand weet wat de Russen écht denken”

  “Ik zal tenminste zonder schaamte kunnen antwoorden als mijn kinderen later vragen wat ik deed toen de oorlog begon.” Dat zegt Nikita Joeferev (35), een Russische politicus die het parlement verzocht om Poetin te ontslaan. Een actie die het wereldnieuws haalde. Maar ze kostte hem z’n vaderland, zijn vrouw haar carrière en zijn zonen — vier en acht jaar oud — hun vriendjes. Wij spraken exclusief met Joeferev over de offers die hij bracht, wat de Russen werkelijk denken en waarom Oekraïne volgens hem wel met z'n leger van de Krim moet blijven.
 3. STREAMINGTIPS. Fan van ‘The Last of Us’? Met deze zes titels bent u klaar voor de grote zombie-apocalyps
  TV

  STREAMING­TIPS. Fan van ‘The Last of Us’? Met deze zes titels bent u klaar voor de grote zom­bie-apocalyps

  Het tv-jaar heeft z’n schrikwekkende start niet gemist dankzij de populaire tv-adaptatie van ‘The Last of Us’ op Streamz. De HBO-reeks met Pedro Pascal in de hoofdrol schetst een geloofwaardig beeld van hoe schimmels in combinatie met de opwarming van de aarde de mensheid kunnen infecteren en zo een zombie-pandemie kunnen inluiden. De reeks doet de honger naar meer realistische zombiefilms en -reeksen met een apocalyptisch kantje alleen maar toenemen. En met deze zes alternatieven is die week wachten op een nieuwe aflevering van ‘The Last of Us’ zo om(bie).