Greta Thunberg zit op de grond in de trein
Volledig scherm
Greta Thunberg zit op de grond in de trein © Twitter/Greta Thunberg

Tweet Greta Thunberg over overvolle Duitse treinen schiet in verkeerde keelgat: “Wij gaven jou beste service in eerste klasse”

Greta Thunberg heeft na omzwervingen over de hele wereld nood aan vakantie. Het Zweedse meisje is op weg naar haar thuisland en legt de route consequent met de trein af. Op sociale media heeft ze een bericht gepost over de overvolle Duitse treinen, met daarbij een sprekende foto die laat zien hoe ze in de gang moest zitten met haar bagage. Maar de Duitse spoorwegmaatschappij is helemaal niet opgezet met de tweet van de klimaatactiviste. “Het was beter geweest indien je daadwerkelijk ook had gemeld hoe vriendelijk en competent je door ons team op je stoel in de eerste klasse bent verzorgd.”

75 reacties

 • paul van gele

  1 jaar geleden
  Ze hadden er beter aan gedaan dat rotjong van de trein te schotten . Als ik zie hoe ze reist lijk meer op een verhuis.
 • Werner Cerisier

  1 jaar geleden
  Hoe durven de Duitse spoorwegen kritiek leveren op dat wereldwonder. Zij heeft altijd gelijk, allez toch volgens de media.
 • Chiel Van Damme

  1 jaar geleden
  Is dat juist niet beter voor het klimaat vollere treinen??
 • Rudi Vanmechelen

  1 jaar geleden
  Als iedereen zoveel bagage meesleurt dan is er zeker geen plaats meer voor gewone mensen!
 • Chris roseau

  1 jaar geleden
  Shame on you . Terwijl anderen van jou leeftijd examens doen zit jij te mekkeren over een zitplaats . Ga verder studeren dan zul je misschien nog ooit iets bereiken in de wereld .
 1. NAVO wil zich wapenen tegen dreiging autoritair China en Rusland

  NAVO wil zich wapenen tegen dreiging autoritair China en Rusland

  De NAVO heeft te stellen met “systeemrivaliteit” van assertieve en autoritaire mogendheden als China en Rusland. Dat raakt ook de veiligheid van het bondgenootschap, hebben de leiders van de NAVO-landen vandaag vastgesteld. China’s ambities en gedrag vormen “systemische uitdagingen” voor de wereldorde van onderlinge afspraken en regels, constateren premier Alexander De Croo (Open Vld) en zijn 29 collega’s. Maar ook voor terreinen die “relevant zijn voor de veiligheid van de alliantie”.
 2. "Hij beschermde Biden": ouders smeken Amerikaanse president om op te komen voor hun zoon die in Russische cel zit
  Play

  "Hij beschermde Biden": ouders smeken Amerikaan­se president om op te komen voor hun zoon die in Russische cel zit

  Trevor Reed was marinier onder de regering-Obama. In die hoedanigheid beschermde hij vicepresident Joe Biden. Nu zit de man al twee jaar te verkommeren in een cel in Rusland na een woordenwisseling met Russische agenten. “Hij wordt vastgehouden als een pion in een politiek geschil tussen twee landen waarin hij geen aandeel heeft”, stellen zijn ouders, Paula en Joey Reed. Hun niet mis te verstane boodschap aan de Amerikaanse president luidt dan ook om op te komen voor hun zoon: “Het is tijd om hem weer naar Texas te laten komen”.
 3. Greta Thunberg zegt sorry na uitspraak die wenkbrauwen deed fronsen: “Wereldleiders moeten tegen de muur gezet worden”

  Greta Thunberg zegt sorry na uitspraak die wenkbrau­wen deed fronsen: “Wereldlei­ders moeten tegen de muur gezet worden”

  De bekende Zweedse klimaatactiviste Greta Thunberg heeft zich op Twitter verontschuldigd na een opvallende uitspraak die ze deed tijdens een speech in de Italiaanse stad Turijn deze week. Thunberg had gezegd dat wereldleiders “tegen de muur moeten gezet worden”. Ze realiseerde zich niet dat die uitdrukking in het Engels wordt geassocieerd met executie door een vuurpeloton.