NBC
Volledig scherm
© NBC

Tweelingzusjes stikken in snikhete auto van hun papa

De Amerikaanse politie heeft een vader van een 15 maanden oude tweeling gearresteerd nadat de kinderen waren overleden door hitte in de auto waarin ze waren achtergelaten. Toen de gealarmeerde politie bij de woning in de plaats Carrollton (Georgia) arriveerde, zagen de agenten hoe de vader de twee meisjes in het water van een zwembad hield om ze af te laten koelen.

 1. Echte ‘killer whales’: voor het eerst vastgelegd hoe orka’s zelfs het grootste dier op aarde aanvallen en verorberen
  Play
  4

  Echte ‘killer whales’: voor het eerst vastgelegd hoe orka’s zelfs het grootste dier op aarde aanvallen en verorberen

  Het mag wel duidelijk zijn dat orka’s, of killer whales, niet zo lief zijn als je zou denken op basis van de hartverwarmende filmklassieker ‘Free Willy’. Integendeel. Orka’s staan bekend om hun uiterst brutale, gespecialiseerde en vooral intelligente jachttechnieken die ze over generaties heen doorgeven. Nu is voor de eerste keer ooit vastgelegd hoe orka’s zelfs het grootste dier op aarde, de blauwe vinvis, verorberen na gecoördineerde en gewelddadige aanvallen.
 1. Jos Brech in beroep zwaarder gestraft: 16 jaar cel voor dood, misbruik en ontvoering van Nicky Verstappen
  Play

  Jos Brech in beroep zwaarder gestraft: 16 jaar cel voor dood, misbruik en ontvoering van Nicky Verstappen

  Jos Brech is in beroep veroordeeld tot 16 jaar cel voor het doden, misbruiken en ontvoeren van Nicky Verstappen. De straf ligt hoger dan de 12,5 jaar die de Nederlander eerder kreeg van de rechtbank in Maastricht. Voor de nabestaanden van Nicky Verstappen was de bijna anderhalf uur durende uitspraak zeer emotioneel. “Nicky zal voor altijd elf jaar blijven. Door te blijven ontkennen, heeft Brech onnodig extra leed toegebracht aan de nabestaanden”, klonk het. Brech gaat wel nog in cassatie. De Hoge Raad moet zich nu buigen over de vraag of de procedure juist verlopen is.
 2. Ook na zes rondes nog geen winnaar in Italiaanse presidentsverkiezingen: Salvini gaat op zoek naar “slimme vrouwelijke president”

  Ook na zes rondes nog geen winnaar in Italiaanse presidents­ver­kie­zin­gen: Salvini gaat op zoek naar “slimme vrouwelij­ke president”

  De pogingen om een nieuwe president van Italië aan te duiden, hebben vrijdag geen witte rook opgeleverd. Nadat geen enkele kandidaat tijdens de vijfde stemronde een meerderheid had gekregen, mislukte de zesde stemronde zelfs nog voor die begonnen was. De zoektocht naar een nieuw staatshoofd wordt zaterdag voortgezet. Matteo Salvini, leider van de rechtse Lega, wil dat een vrouw de volgende Italiaanse president wordt.