Enewsfront
Volledig scherm
© Enewsfront

Tweederde Franse flitspalen gesloopt, schade ruim half miljard euro

De gele hesjes in Frankrijk richten hun woede steeds vaker op flitspalen. Inmiddels is zo'n zestig procent van alle radarapparatuur gesloopt, oftewel ruim 2.000 kasten. De schade bedraagt 550 miljoen euro.

71 reacties

 • Erwin Van Roy

  3 jaar geleden
  Van mij mogen ze gerust nog 1000 palen bijzetten en de boetes verdubbelen. Iedereen spreekt over verdoken belastingen maar hou u aan de wet en je betaald 0 euro dus waar is dan de verdoken belasting. Ik rij zelf 75000 per jaar en ja ik heb ook al is een boete gehad.
 • Christophe Vandepoel

  3 jaar geleden
  DIRK VANGOSSUM Brengen veiligheid? Een lachertje? Hier hebben we een kruispunt met zeker 9 palen. Het is een conflictvrij kruispunt dat heel geregeld in serieus conflict staat met absurde situaties tot gevolg. Dat is al meer dan een jaar aan de gang en het is niet het enige conflictvrije conflict kruispunt dat vol met 'veiligheidspalen' staat. Maar goed dat het stad hier verkeersveiligheid hoog in het vaandel draagt.
 • vandekempen bart

  3 jaar geleden
  dat krijg je als mensen het gevoel krijgen dat elk tankstation en elke flitspaal een belastingkantoor is. de boetes en accijnzen liggen veel te hoog en dat geld wordt bovendien verspild aan gepamper.
 • Hendrik Patyn

  3 jaar geleden
  Mr. Meuris klopt ze snijden in hun eigen vingers. Met het bedrag dat nu verloren gaat, konden ze al veel gedaan hebben. De intilligentie gaat er blijkbaar fors op achteruit in Frankrijk of is dit het werk van criminelen?
 • JB V

  3 jaar geleden
  Echte helden zijn het, de "gilets jaunes" in Frankrijk. Hun heldendaden: vernielingen en plunderingen, het verkeer tegenhouden (lees: de mensen die moeten gaan werken om hun gezin te onderhouden zoveel mogelijk hinderen) en dus reusachtig veel schade berokkenen die ze zelf zullen terugbetalen via hun verhoogde belastingen. Hoe debiel kun je zijn?
 1. Bewaker gaat vuurgevecht aan met schutter in supermarkt, maar botst op kogelvrij vest: “Papa is gestorven als een held”
  Play

  Bewaker gaat vuurge­vecht aan met schutter in supermarkt, maar botst op kogelvrij vest: “Papa is gestorven als een held”

  Bij de schietpartij in een supermarkt in de Amerikaanse stad Buffalo (New York) is bewaker Aaron Salter omgekomen. Als voormalige agent ging hij een vuurgevecht aan met Payton Gendron. Minstens één schot trof doel, maar de kogelvrije vest van de dader deed de impact teniet. Daarna werd Salter zelf doodgeschoten. “Hij is gestorven als een held”, weet zijn zoon. In totaal vielen er tien doden en drie gewonden.
 2. Zeker 10 doden nadat 18-jarige schutter vuur opent in Amerikaanse supermarkt
  Play

  Zeker 10 doden nadat 18-jarige schutter vuur opent in Amerikaan­se supermarkt

  Een 18-jarige man heeft zaterdag in de Amerikaanse stad Buffalo, in de staat New York, tien mensen doodgeschoten in een lokale supermarkt. Dat meldt politiecommissaris Joseph Gramaglia. Ook zijn drie mensen gewond geraakt. De schutter gaf zich uiteindelijk over. Hij is gearresteerd en wordt verdacht van een racistisch gemotiveerde haatmisdaad. Elf van de dertien slachtoffers zijn zwart. De Amerikaanse president Biden heeft in een verklaring de “gruwelijke schietpartij” veroordeeld.
 1. Finland kondigt aan dat het lidmaatschap bij NAVO aanvraagt, ook regeringspartij van Zweedse premier is nu voorstander van toetreding
  60

  Finland kondigt aan dat het lidmaat­schap bij NAVO aanvraagt, ook regerings­par­tij van Zweedse premier is nu voorstan­der van toetreding

  De Finse regering heeft besloten het lidmaatschap van de NAVO aan te vragen. Dat hebben president Sauli Niinistö en premier Sanna Marin zondag bekendgemaakt. “Dit is een historische dag. Een nieuw tijdperk breekt aan”, zei Niinistö. Ook buurland Zweden lijkt nu dezelfde kant op te gaan. De sociaaldemocratische regeringspartij in Zweden van premier Magdalena Andersson heeft zich uitgesproken voor lidmaatschap van de NAVO.