Speaker of the House Nancy Pelosi tekent het impeachmentartikel tegen president Trump in het Capitool nadat de meerderheid van de volksvertegenwoordigers in het lagerhuis voor de impeachment van Donald Trump gestemd heeft.
Volledig scherm
Speaker of the House Nancy Pelosi tekent het impeachmentartikel tegen president Trump in het Capitool nadat de meerderheid van de volksvertegenwoordigers in het lagerhuis voor de impeachment van Donald Trump gestemd heeft. © AFP

Tweede impeachment voor Trump is een feit

In het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft een meerderheid van de volksvertegenwoordigers gestemd voor de impeachment van Donald Trump. De zittende president is daarmee officieel in beschuldiging gesteld voor het aanzetten tot een opstand. De procedure werd opgestart door de Democraten, maar ook tien Republikeinse afgevaardigden steunen de impeachment. Daarmee is Trump de allereerste president in de geschiedenis van de VS die twee keer werd afgezet door het Huis van Afgevaardigden. De Democratische meerderheidsleider Nancy Pelosi heeft het afzettingsartikel inmiddels “met een gebroken hart om wat dit betekent voor ons land” ondertekend. 

  1. Vertederend: panda's dollen in de sneeuw
    Play

    Vertede­rend: panda's dollen in de sneeuw

  2. Leslie (27) overlijdt aan corona twee weken na bevalling, vader blijft met verdriet en baby achter
    Play

    Leslie (27) overlijdt aan corona twee weken na bevalling, vader blijft met verdriet en baby achter