Donald Trump zal zelf niet aanwezig zijn op zijn proces
Volledig scherm
PREMIUM
Donald Trump zal zelf niet aanwezig zijn op zijn proces © AFP

Tweede impeachment van Donald Trump: wie zijn de hoofdrolspelers op het proces dat dinsdag start?

Dinsdag begint in de Amerikaanse Senaat het tweede afzettingsproces tegen Donald Trump. Dat lijkt vooral van symbolisch belang, omdat hij toch al is vertrokken uit het Witte Huis. Maar als Trump veroordeeld wordt, kan hij over vier jaar ook geen kandidaat meer zijn. Wij overlopen alvast wie de hoofdrolspelers zijn: één beklaagde, negen aanklagers, twee advocaten en honderd juryleden — van wie er één de genadeslag kan geven.

14 reacties

 • Raphael Coryn

  3 maanden geleden
  Als de republikeinen hem niet afzetten gaan ze nog veel miserie hebben met die man ongelooflijk als ze niet mee instemmen
 • Joske Vermeulen

  3 maanden geleden
  Van Vlierden ziet "elf Republikeinen die overwegen om zich tegen Trump te keren". Vreemd. Op 26 januari heeft de Senaat gestemd over een motie van Rand Paul (R) die de impeachment ongrondwettelijk noemde. En toen waren er maar vijf Republicans die samen met de Democrats tegen hebben gestemd (motie verworpen). Maar ja, ook de eerste impeachment dacht Van Vlierden gemakkelijk te zullen winnen...
 • Edmond Dillien

  3 maanden geleden
  De ultieme test voor de Rep., gaan ze mee in de impeachment dan kan er nog onderling partijoverleg zijn over sommige dingen, gaan ze dwars dan gaat het 4 jaar minimum allerhande regels geven waar zij zich niet in vinden want de Dem. hebben momenteel overal de meerderheid en hoeven geen overleg te plegen in de meeste gevallen. Eerlijk gezegd was Trump geen President in een democratie maar een narcist op weg naar dictatorschap, maar goed dat de Amerikaanse bevolking het ook zo zag.
 • Peter Janssens

  3 maanden geleden
  Tweede 'poging tot' impeachment. En ze zal net hetzelfde aflopen als de eerste. Ze hebben blijkbaar nog steeds schrik dat hij binnenkort weer de verkiezingen wint.
 • Marcel Lion

  3 maanden geleden
  Trump interesseert mij helemaal niet, integendeel ben blij dat hij weg is. Probeer aub zo weinig mogelijk hem in het nieuws te brengen, 4 jaar was voldoende.
 1. Indrukwekkende renovatie van Gentse burgerwoning: “Meer daglicht, ruimte en zicht op de tuin”
  Livios

  Indrukwek­ken­de renovatie van Gentse burgerwo­ning: “Meer daglicht, ruimte en zicht op de tuin”

  Liselore en Peter wonen in een ruime burgerwoning in Gentbrugge. Samen met hun vijf kinderen vormen ze een nieuw samengesteld gezin. De halfopen woning dateert uit 1954 en was dus niet alleen aan renovatie, maar ook aan uitbreiding toe. De oude veranda aan de achterkant van de woning ruimde plaats voor een volledig nieuwe aanbouw met leefkeuken en maximaal contact met de tuin. Bouwsite Livios mocht het resultaat bekijken.
 2. LIVE. Toeristen uit meeste Europese landen weer welkom in Portugal - "Totale willekeur bij uitnodiging coronaprik Nederland”
  8

  LIVE. Toeristen uit meeste Europese landen weer welkom in Portugal - "Totale willekeur bij uitnodi­ging coronaprik Nederland”

  Als de vaccinatie- en coronacijfers het toelaten, kan de komende maanden het ‘zomerplan’ in werking treden. In dat stappenplan staan de versoepelingen voor de komende maanden uitgewerkt. Experts vrezen dat veel maatregelen te snel worden gelost, maar ondertussen werd 1 op de 3 Belgen al gevaccineerd. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in onze liveblog.
 1. Dankzij deze simpele TikTok-hack krijg je meer spullen in jouw vaatwasser
  Play

  Dankzij deze simpele Tik­Tok-hack krijg je meer spullen in jouw vaatwasser

 2. Wandelaar klimt naar hoogste top Madeira en maakt prachtige beelden
  Play

  Wandelaar klimt naar hoogste top Madeira en maakt prachtige beelden