Tweede dode gevonden na zware explosie op industrieterrein in Noordrijn-Westfalen, verschillende werknemers nog vermist

Het West-Duitse Leverkusen in de aan Nederland grenzende deelstaat Noordrijn-Westfalen is opgeschrikt door een explosie op het Chempark, een bedrijventerrein voor de chemische industrie. Aanvankelijk was er sprake van één dode, maar dinsdagavond meldde de uitbaters van Currenta - de eigenaar van de afvalverwerkingsinstallatie waar de ontploffing plaatsvond - dat er een tweede dode gevonden was. Het aantal gewonden is al opgelopen tot 31, waarvan er vijf intensieve zorgen krijgen. Eerder meldde Currenta dat er nog vier werknemers vermist worden.

 1. Streamz-serie '2DEZIT’ brengt studentenleven in beeld: relaties, vriendschap én de zoektocht naar jezelf
  Play
  TV

  Streamz-se­rie '2DEZIT’ brengt studenten­le­ven in beeld: relaties, vriend­schap én de zoektocht naar jezelf

  ‘2DEZIT’ verschijnt vanaf 29 september op Streamz. De serie geeft de kijkers een inkijk in het turbulente studentenleven. Hoofdrollen Lotte (Ninalotte Roose), Lucas (Nathan Bouts) en hun kotgenoten komen voor heel wat uitdagingen en moeilijke keuzes te staan. Ze worden geconfronteerd met relaties, vriendschappen, drugs en gaan op zoek naar hun ware identiteit. De reeks gaat geen enkel taboe uit de weg.
 2. Gemoederen in Iran lopen hoog op nadat politie opnieuw 20-jarige vrouw doodschiet te midden van protestgolf
  Play

  Gemoederen in Iran lopen hoog op nadat politie opnieuw 20-jarige vrouw doodschiet te midden van protest­golf

  In Iran zorgt de dood van een jonge vrouw – reeds de tweede in amper enkele weken tijd – voor grote verontwaardiging. De 20-jarige Hadis Najafi werd doodgeschoten door de Iraanse politie tijdens een van de vele protesten naar aanleiding van het overlijden van de 22-jarige Mahsa Amini. Zij werd mishandeld omdat ze haar hijab niet correct zou hebben gedragen. Beelden van Najafi, die nu geprezen wordt als verzetssymbool, worden massaal gedeeld op sociale media. Volgens een ngo zijn er in Iran minstens 76 mensen om het leven gekomen bij manifestaties.
 3. Incident met Nord Stream 2: gaslek in Oostzee “gevaar” voor scheepvaart
  Update

  Incident met Nord Stream 2: gaslek in Oostzee “gevaar” voor scheep­vaart

  De Deense maritieme autoriteit heeft maandag een gaslek gemeld in de Oostzee, vlakbij de gaspijpleiding Nord Stream 2 tussen Rusland en Duitsland. Eerder op de dag was al melding gemaakt van een drukverlies dat vastgesteld was in de pijplijn. De operator van de pijpleiding heeft ondertussen ook bevestigd dat er een lek is in de onderzeese leiding. Nord Stream 2 wordt niet voor gasimport gebruikt wegens de Russische inval in Oekraïne, maar de pijplijn is wel klaar en met gas gevuld.