De betreurde agent Howard Liebengood in december 2014.
Volledig scherm
De betreurde agent Howard Liebengood in december 2014. © Twitter/Ian Koski

Tweede agent van Capitoolpolitie overleden na bestorming

Een tweede agent van de Capitoolpolitie is zaterdag gestorven. De 51-jarige Howard Liebengood was net als zijn omgekomen collega Brian Sicknick aanwezig bij de bestorming vorige woensdag. Op het moment van zijn overlijden had Liebengood geen dienst. Twee politiebronnen meldden aan de Washington Post dat het om zelfmoord ging.

4 reacties

 • Piet Peters

  9 maanden geleden
  Leo Van Rillaer: daar gaat het om bewaking IN het gebouw. De bewaking van de directe omgeving hoort daar niet bij.
 • Hermans Steven

  9 maanden geleden
  Leo Van Rillaer Capitool Security waren aanwezig en waren vooraf gewaarschuwd. De National Guard echter niet. En raad eens wie daar verantwoordelijk voor is?! Inderdaad!
 • johan fransaert

  9 maanden geleden
  heb gisteren op cnn een interview met de gouverneur van Maryland gezien de man verklaarde daar dat hij wel degelijk alle politiediensten plus de volledige national guard van Maryland onmiddellijk na het zien van de beelden op de Amerikaanse tv er op uit heeft gestuurd maar door een plaatselijke wet die stelt dat hij om toestemming te krijgen om die versterking daadwerkelijk de grens met Washington te kunnen overschrijden hij de toestemming van het Pentagon nodig heeft en die is na 3u gegeven??
 • Leo Van Rillaer

  9 maanden geleden
  Citaat van professor Herman Matthijs (UGent): "Ik wil er wel nog op wijzen dat de bewaking van het Capitool onder de verantwoordelijkheid valt van Nancy Pelosi, de Democratische voorzitter van het Huis van Afgevaardigden.”
 1. Ze keek toe hoe vastgeketend jezidi-meisje stierf van de dorst: tien jaar cel voor Duitse IS-bruid

  Ze keek toe hoe vastgeke­tend jezidi-meis­je stierf van de dorst: tien jaar cel voor Duitse IS-bruid

  Jennifer Wenisch (30) is door de rechtbank in München veroordeeld tot tien jaar cel voor deelname aan een terroristische organisatie en de dood van een 5-jarige meisje van de jezidi-gemeenschap. Het slachtoffertje stierf in Irak van de dorst in de brandende zon. Het is een van de eerste veroordelingen wereldwijd in verband met de vervolging van de religieuze minderheid door Islamitische Staat (IS).