De laatste beelden van Théo Hayez toen hij een nachtclub verliet in de Byron Bay.
Volledig scherm
De laatste beelden van Théo Hayez toen hij een nachtclub verliet in de Byron Bay. © VTM

Twee weken durend onderzoek naar verdwijning Théo Hayez start maandag in Byron Bay

Een onderzoek naar de verdwijning van de Belgische reiziger Théo Hayez in Australië in 2019 zal vanaf maandag gedurende twee weken gevoerd worden door de lijkschouwer van de deelstaat New South Wales in de rechtbank van Byron Bay. In dat surfparadijs werd Hayez voor het laatst gezien. Openbare hoorzittingen moeten nieuw licht werpen op de omstandigheden van de verdwijning.

 1. Voormalig Brits premier Liz Truss: “Ik werd neergehaald door linkse economische establishment”

  Voormalig Brits premier Liz Truss: “Ik werd neerge­haald door linkse economi­sche establish­ment”

  Met een essay voor de Britse krant ‘The Telegraph’ doorbreekt Liz Truss voor het eerst de stilte sinds ze na 49 dagen opstapte als premier. Economische “orthodoxie” was volgens haar de reden dat ze haar controversiële plannen niet kon doorvoeren. “Ik beweer niet onschuldig te zijn in wat er is gebeurd, maar in wezen kreeg ik geen realistische kans om mijn beleid uit te voeren”, schrijft ze.
 2. Nieuw spoor in verdwijning Théo Hayez? "Zijn gsm heeft nog signalen opgevangen tot de volgende dag”
  PREMIUM

  Nieuw spoor in verdwij­ning Théo Hayez? "Zijn gsm heeft nog signalen opgevangen tot de volgende dag”

  Meer dan twee jaar na het laatste signaal van Théo Hayez (18) is er volgens zijn familie nog steeds twijfel over de verdwijning van de jongeman in de buurt van Byron Bay in Australië. De politie gaat ervan uit dat Hayez nabij de vuurtoren viel in het water, maar de familie heeft sterke vermoedens dat dat verhaal niet klopt. “Zijn gsm heeft nog signalen opgevangen tot de volgende dag. Die was niet waterdicht dus kan niet in het water zijn beland”, zegt zijn peter Jean-Philippe Pector. Volgens privédetectives zou de jongeman iemand dichtbij het strand hebben ontmoet.
 1. Met deze onklopbare machine haal je de beste keukenhulp in huis
  HLN Shop

  Met deze onklopbare machine haal je de beste keukenhulp in huis

  Heb je een groot hart voor koken, is de kans reëel dat je keuken al snel te klein wordt. Om je volledig te kunnen uitleven achter je potten en pannen, verwelkom je immers graag een gamma hulpmiddelen, zoals een blender, mixer, fruitpers… Wil je geen hele keukenwand opofferen aan deze machines, kan je gelukkig een heleboel functies verenigen in één toestel: de keukenrobot. HLN Shop bekijkt deze onmisbare sidekick voor (hobby)chefs van dichterbij.
 2. Australisch opsporingsprogramma vermoedt dat Théo Hayez niet alleen was bij verdwijning

  Austra­lisch opsporings­pro­gram­ma vermoedt dat Théo Hayez niet alleen was bij verdwij­ning

  De verdwijning van Théo Hayez (18) op 31 mei 2019 in de buurt van surfparadijs Byron Bay in Australië is één van de meest raadselachtige verdwijningszaken uit de recente geschiedenis. De locatiegegevens van zijn smartphone zorgen nu voor een grote doorbraak in de zaak. Dat bericht de Australische televisiezender Channel 9. Een Australisch opsporingsprogramma suggereert dat Theo Hayez niet alleen was de nacht dat hij verdween.