Illustratiefoto.
Volledig scherm
Illustratiefoto. © Getty Images/Image Source

Twee vliegen in een klap voor Nederlandse regering? “Boeren die stoppen door strenge stikstofregels kunnen aan kinderopvang doen”

De regering van Nederland is in gesprek met gemeenten om te kijken of er soepeler kan worden omgegaan met het realiseren van bijvoorbeeld kinderopvang op boerenerven. Veel boeren zijn op zoek naar andere activiteiten nu hun inkomsten mogelijk (deels) wegvallen door de strengere stikstofregels. Maar boeren lopen nu tegen allerlei regels aan, zoals bestemmingsplannen die eerst moeten worden gewijzigd.

14 reacties

 • joeri de clercq

  1 maand geleden
  Vele politiekers zouden beter stoppen met regeren en doen waar ze goed in zijn (kinderopvangen) Zijn dat nu echt geregeerde uitspraken. Het niveau van politiek is er ver op vooruit gegaan, NOT!
 • Rania Desaegher

  2 maanden geleden
  Absurd, niet iedereen is geschikt om eenders welk beroep uit te oefenen. Motivatie is belangrijk, zeker alj je met kinderen moet omgaan.
 • Joel Vandermeeren

  2 maanden geleden
  De politiek beseft niet als de boeren hier weg zijn en er gebeurt iets dat hier geen eten meer is. Verder krijg je invoer van produkten uit landen die het niet zo nauw nemen om het verkrijgen van die produkten. Hier zogezegd alles groen en aan de andere zijde van de wereld de natuur om zeep helpen. Net hetzelfde wat er gebeurt met hun zogezegde groene energie.
 • Harry Van riet

  2 maanden geleden
  Waar dus vroeger de koeien aan de ketting werden gelegd, worden er nu kinderen aan de ketting gelegd,leg die boer maar eens uit dat men deze kinderen niet moet melken.
 • Tom Lampaert

  2 maanden geleden
  Is er geen eten voor de kinderen, er is toch opvang!
 1. Franse overheid vordert stakend personeel van oliedepot op om brandstoftekorten tegen te gaan

  Franse overheid vordert stakend personeel van oliedepot op om brandstof­te­kor­ten tegen te gaan

  Bij het oliedepot van Fos-sur-Mer in het zuiden van Frankrijk is 90 procent van het personeel in staking als protest tegen de geplande pensioenhervorming. De overheid heeft daarom een aantal personeelsleden laten opvorderen. Door personeel verplicht aan het werk te zetten, wil men vermijden dat de brandstoftekorten in de regio verder zouden uitbreiden. Ook het gebied rond Lyon wordt met een oliepijpleiding vanuit dit depot bevoorraad.
 1. Willy is 89 en kreeg zijn eerste boete ooit, omdat hij met zijn tractor in Antwerpen zou hebben gereden: “Tachtig jaar geleden was ik daar, ja”
  PREMIUM

  Willy is 89 en kreeg zijn eerste boete ooit, omdat hij met zijn tractor in Antwerpen zou hebben gereden: “Tachtig jaar geleden was ik daar, ja”

  Plots kreeg Willy Van Diest (89) een aangetekende brief. Het was zijn eerste verkeersovertreding ooit, omdat hij met zijn tractor uit 1976 door de lage-emissiezone in Antwerpen is gereden. Doch, die tractor staat al járen bij hem thuis in Begijnendijk en tuft hoogstens nog een kilometer ver. “Antwerpen? Ik ben daar in mijn leven één keer geweest: toen we met school naar de Zoo gingen.” Wat nu, met de boete van 150 euro?
 2. Vanaf welke leeftijd geef je je kind zakgeld? En wanneer is het tijd voor een eigen zichtrekening? Deze vijf stappen helpen je op weg
  Spaargids.be

  Vanaf welke leeftijd geef je je kind zakgeld? En wanneer is het tijd voor een eigen zichtreke­ning? Deze vijf stappen helpen je op weg

  Niet al je centen meteen uitgeven, maar ook voldoende sparen: dat is een essentiële levensles. Daarom biedt Wikifin tijdens ‘De Week van het Geld’, van 20 tot 26 maart, allerlei gratis spelen aan waarmee kinderen op een leuke manier met geld leren omgaan in de klas. Wil je hen ook thuis leren sparen en verstandig spenderen? Maak er werk van in vijf stappen, samen met Spaargids.be.