Shutterstock
Volledig scherm
© Shutterstock

Twee Parijse spoorwegagenten schieten messentrekker neer

Twee agenten van de Franse spoorwegpolitie (Suge) hebben, in de nacht van maandag op dinsdag, een mensentrekker neergeschoten. De man bedreigde hen met een mes in het Parijse station Saint-Lazare, en riep "Allahoe akbar" ("God is de grootste"). Hij raakte ernstig gewond door de kogels. Dat melden bronnen bij de Franse politie en spoorwegen.

 1. RECENSIE. ‘Station Eleven’: “In deze pandemie redt de cultuursector de mensheid. En nee, het werd niet geregisseerd door Stany Crets”
  TV

  RECENSIE. ‘Station Eleven’: “In deze pandemie redt de cultuursec­tor de mensheid. En nee, het werd niet geregis­seerd door Stany Crets”

  Een gemuteerde griep die 99% van de bevolking uitroeit. We gokken dat u nog liever uw gebruikt mondmasker opeet, dan dat u zo een reeks moet uitzitten. Toch is ‘Station Eleven’ geen doorsnee apocalyptische nachtmerrie, waar budget noch doembeelden worden gespaard om u van uw laatste restje hoop te stropen. Of dat ook genoeg is om uw negatieve ervaringen aan de kant te schuiven en u aan deze HBO Max-reeks op Streamz over te geven? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
 2. Politie start onderzoek naar feestjes in Downing Street, Johnson belooft “volledige samenwerking”
  4

  Politie start onderzoek naar feestjes in Downing Street, Johnson belooft “volledige samenwer­king”

  Scotland Yard opent een onderzoek naar de feestjes die hebben plaatsgevonden in Downing Street, de ambtswoning van de Britse premier. Dat bevestigt politiecommissaris Cressida Dick. Premier Boris Johnson staat al weken onder vuur vanwege onthullingen over feestjes in zijn ambtswoning tijdens de coronalockdowns. Het aantal feesten loopt ook op. Maandag nog meldde de Britse zender ITV dat Johnson een verjaardagsfeestje had met 30 genodigden tijdens de eerste lockdown.