De nieuwe Noorse regering.
Volledig scherm
De nieuwe Noorse regering. © EPA

Twee overlevenden van Utøya en meerderheid van vrouwen in nieuwe Noorse regering

De nieuwe premier van Noorwegen, Jonas Gahr Støre van de Arbeiderspartij, heeft donderdag zijn ploeg voorgesteld. Die bestaat uit een meerderheid van vrouwen en telt ook twee overlevenden van het bloedbad op Utøya.

1 reactie

 • Piet Schots

  3 maanden geleden
  Nu zijn ze zeker dat alles in orde gaat komen.
 1. Eerste Belgische ‘True Crime’-serie komt naar Streamz en Play4
  TV

  Eerste Belgische ‘True Cri­me’-se­rie komt naar Streamz en Play4

  ‘True Crime Belgium’ wordt de eerste true-crimereeks van Belgische bodem. De 16-delige docureeks met Belgische misdaadverhalen, bevat getuigenissen van speurders, onderzoeksrechters, openbare aanklagers, nabestaanden en slachtoffers die de misdaad overleefden. De verhalen komen uitgebreid aan bod op het scherm en leven ook verder in audio, dankzij een nieuw partnership met de Belgische true-crimepodcast ‘De Volksjury’.
 2. Tienerbroers slaan stiefvader dood die hun zusje (9) misbruikte: al meer dan 230.000 handtekeningen voor hun vrijlating

  Tiener­broers slaan stiefvader dood die hun zusje (9) misbruikte: al meer dan 230.000 handteke­nin­gen voor hun vrijlating

  Ophefmakende zaak in de Amerikaanse staat Texas. Twee broers van 17 en 18 zouden, samen met een 18-jarige kompaan, vorige donderdag hun stiefvader hebben doodgeslagen. Ze waren erachter gekomen dat de man hun halfzusje van negen had misbruikt. De drie tieners zijn aangeklaagd voor moord en/of zware mishandeling en zitten in de cel. Maar een online petitie om de drie vrij te laten verzamelde rond 10 uur vanochtend al meer dan 230.000 handtekeningen.
 3. Dader van bloedbad met pijl en boog in Noorwegen bekeerde zich tot islam en was geradicaliseerd

  Dader van bloedbad met pijl en boog in Noorwegen bekeerde zich tot islam en was geradicali­seerd

  De Deense dader (37) van de aanval met pijl en boog waarbij woensdagavond in het Noorse Kongsberg vijf doden en twee gewonden vielen, had zich bekeerd tot de islam en was geradicaliseerd. Dat heeft de politie bekendgemaakt. Bij de aanval werd onder meer een agent in de rug geschoten. Het motief van de dader is onduidelijk, maar de aanval lijkt in het huidige stadium van het onderzoek wel degelijk op een “terreurdaad”, laten de Noorse veiligheidsdiensten weten. De man heeft zich bereid verklaard met de politie samen te werken.