Het ging mis bij het afsteken van een Cobra.
Volledig scherm
Het ging mis bij het afsteken van een Cobra. © Hollandse Hoogte / ANP

Twee minderjarige Nederlandse jongens verliezen hand na afsteken van zwaar illegaal vuurwerk

In de Nederlandse provincie Gelderland zijn zaterdag twee minderjarige jongens zwaargewond geraakt bij het afsteken van zwaar illegaal vuurwerk. In zowel Arnhem als Nijmegen ging het mis bij het afsteken van zogeheten Cobra’s. Het lijkt erop dat beide jongens een hand moeten missen.

35 reacties

 • Henri Debedts

  3 maanden geleden
  Henri Debedts Wie speelt met verboden vuurwerk neemt een risico, moet dan ook niet klagen als het verkeerd afloopt. Maar die slimme Nederlandse jongeren wisten natuurlijk beter met het gekende gevolg. Het is daar ook een traditie geworden dat daar tekens met nieuwjaar ongevallen met vuurwerk gebeuren
 • Joannes Vereecken

  3 maanden geleden
  "Gezond verstand" is een vies woord geworden. Het gemiddeld verstandelijk niveau van de nieuwe generatie, die binnenkort de wereld zal beheren, gaat nu wel heel snel achteruit. Dat belooft! En toch ken ik jonge mensen die (tegenstroom!) hard werken en studeren, en voor wie "feestjes bouwen" niet hun enige bekommernis is in deze Corona-tijden. Als 73-jarige zijn zij mijn hoop op een betere wereld die ik wellicht niet meer zal beleven. Ik gun het hen van harte.
 • Henri Levich

  3 maanden geleden
  IK maak mij meer zorgen om SARS-CoV-2 dan om een knaller.
 • Geert Vaelen

  3 maanden geleden
  Ze hebben dat spul waarschijnlijk online gekocht via een website in een land waar het niet verboden is. Om dat spul wereldwijd uit de handel te krijgen is praktisch onmogelijk. Er zal altijd iemand zijn die het produceert en verkoopt, desnoods voor immense bedragen als ze de enige aanbieder zijn. Kijk naar drugverkoop, zo goed als wereldwijd verboden maar toch geraken tonnen van dat spul overal bij de mensen die het willen gebruiken. Deze 2 zullen nooit meer vuurwerk afsteken. Les geleerd.
 • Geert Vande Walle

  3 maanden geleden
  In de jaren '50 van vorige eeuw mocht ik als klein manneke letterlijk met vuur spelen en met de waarschuwing, ook letterlijk : Wie zijn gat verbrandt, moet op de blaren zitten . Na 2 maal heb je het welbegrepen, al (fout)doende leert men het meest .
 1. Kan Eddy Planckaert in één slag nagel in blok hout kloppen?
  Play
  De Omgekeerde Wereld

  Kan Eddy Planckaert in één slag nagel in blok hout kloppen?

 2. Brandbaar snoep op een taart vol vuurwerk? Slécht idee!
  Play

  Brandbaar snoep op een taart vol vuurwerk? Slécht idee!