Een vrouw zoekt naar haar bezitingen nadat haar stacaravan werd verwoest door orkaan Ian in Fort Myers Beach, Florida. (30/09/22)
Volledig scherm
Een vrouw zoekt naar haar bezitingen nadat haar stacaravan werd verwoest door orkaan Ian in Fort Myers Beach, Florida. (30/09/22) © AP

Twee miljoen Amerikanen zonder stroom door Ian, officiële dodental in Florida loopt op tot 23

UpdateBijna twee miljoen Amerikanen in het zuiden van de Verenigde Staten zitten zonder stroom na het passeren van orkaan Ian. De orkaan ging vrijdagmiddag lokale tijd aan land in de staat South Carolina en zwakte daarna snel af tot een storm. Eerder in de week trok Ian een spoor van vernieling door Florida, waar het dodental volgens nieuwskanaal ‘CNN’ is opgelopen tot zeker 45. De zender baseert zich op cijfers van lokale overheden. De federale autoriteiten hebben 23 doden bevestigd.

  1. Onderhandelingen met Washington zullen geen einde maken aan protesten in Iran, meent ayatollah Khamenei

    Onderhande­lin­gen met Washington zullen geen einde maken aan protesten in Iran, meent ayatollah Khamenei

    De protesten die nu al meer dan twee maanden aan de gang zijn in Iran zullen niet ten einde komen door onderhandelingen met de Verenigde Staten, volgens ayatollah Ali Khamenei. “Washington zal altijd meer eisen”, zo zegt de hoogste religieuze leider van Iran. De aanleiding voor de protesten was de dood van Mahsa Amini, die stierf na haar arrestatie door de zedenpolitie. Volgens Teheran worden de “rellen” aangemoedigd door het Westen, en in het bijzonder door de Verenigde Staten.
  2. Fransman wint proces: onterecht ontslagen omdat hij niet genoeg "fun" was

    Fransman wint proces: onterecht ontslagen omdat hij niet genoeg "fun" was

    Een werknemer die niet wil deelnemen aan de borrels van het werk en die kritiek heeft op deze met drank overgoten “momenten van gezelligheid”, kan daarvoor niet worden ontslagen. Dat heeft een het Hof van Cassatie in Parijs geoordeeld. Een Frans bedrijf dat een werknemer om die redenen de laan uitstuurde, moet hem nu 3.000 euro betalen. De rechtbank zal zich nog verder buigen over de schadevergoeding van meer dan 460.000 euro die de man eist van zijn ex-werkgever.