Het mondaine skioord Sankt Moritz
Volledig scherm
Het mondaine skioord Sankt Moritz © Getty Images/Cultura RF

Twee luxehotels in Zwitsers skioord Sankt Moritz in quarantaine na uitbraak met Zuid-Afrikaanse coronavariant

Gasten betalen gemiddeld tussen de 600 en 1.000 euro voor een overnachting in één van de vijfsterrenhotels in Sankt Moritz, in het oosten van Zwitserland. De bezoekers zijn op zoek naar luxe en skiplezier in een idyllisch decor. Maar de rust is er nu ver te zoeken aangezien een variant van het coronavirus zich daar op grote schaal heeft verspreid. De gezondheidsautoriteiten van het kanton Graubünden hebben twee hotels in het mondaine skioord in quarantaine geplaatst. 

5 reacties

 • Leonarda Van Opbroecke

  1 maand geleden
  600 tot 1000€ per nacht? Is toch voor de elite die zich zeker niet aan regels houdt. Wie kent wie en boetes zijn voor het plebs.
 • Regina Van Akker

  1 maand geleden
  Sluiten die grenzen en wel NU! Dit komt anders nooit goed. En blijf maar een keertje thuis ipv te gaan wintersporten; je zal daar zeker niet van sterven. Van het omgekeerde misschien wél!
 • Robert Maes

  1 maand geleden
  Marc droom verder, ik zou graag willen weten hoeveel er wel gaan vertrekken. Dat ze gewoon de grenzen sluiten
 • Patrick Jonkers

  1 maand geleden
  Het wordt sterk sterk sterk afgeraden. Nu vrijdag komt er weer een "sterk" bij.
 • Mark Vandebroucke

  1 maand geleden
  Hopelijk gaat niemand, ik herhaal, NIEMAND van hier op skireis in de krokusvakantie !
 1. Amerikaans rapport wijst uit: “Saudische kroonprins gaf toelating voor operatie tegen Khashoggi” - 76 Saudi’s mogen VS niet meer binnen
  UPDATE

  Amerikaans rapport wijst uit: “Saudische kroonprins gaf toelating voor operatie tegen Khashoggi” - 76 Saudi’s mogen VS niet meer binnen

  De Saudische kroonprins Mohammed bin Salman heeft de goedkeuring gegeven voor een operatie om de Saudische journalist Jamal Khashoggi "gevangen te nemen of te doden". Dat blijkt uit een vrijdag uitgebracht Amerikaans inlichtingenrapport. Washington stelt daarnaast ook een ‘Khashoggi-ban’ in tegen 76 individuen uit Saudi-Arabië. De mensenrechtenexpert van de Verenigde Naties wil dat er ook sancties getroffen worden tegen bin Salman. Saudi-Arabië doet het rapport af als onzin en de Amerikaanse regering zegt de relatie nu te willen “herijken”.
 1. Skiërs dalen succesvol beruchte Yosemite-berg volledig af
  Play

  Skiërs dalen succesvol beruchte Yosemite-berg volledig af

 2. Deze hond snuffelt naar coronabesmettingen op de luchthaven
  Play

  Deze hond snuffelt naar coronabe­smet­tin­gen op de luchthaven