Franse technici controleren een legerhelikopter van het type Eurocopter Tiger. Een soortgelijk toestel is neergestort.
Volledig scherm
Franse technici controleren een legerhelikopter van het type Eurocopter Tiger. Een soortgelijk toestel is neergestort. © AFP

Twee legerhelikopters botsen: 13 Franse militairen omgekomen in Mali

Door een ongeval met twee helikopters in Mali zijn maandagavond dertien Franse militairen om het leven gekomen. Dat heeft het Élysée vandaag bekendgemaakt. De toestellen botsten op elkaar tijdens een operatie tegen opstandelingen in het Noord-Afrikaanse land. Het gaat om het dodelijkste incident voor het Franse leger sinds 1983, toen 58 paratroepers omkwamen door een aanslag in Beiroet. 

3 reacties

 • Mich Vanderhoydonck

  4 jaar geleden
  De Arabieren hebben er geniepig,luxueuze Moslimscholen gebouwd en bekeren de hongerige kinderen, met eten en onderkomen, tot hun primitieve shariagodsdienst .
 • Roger Rymen

  4 jaar geleden
  @remy lempa: Ik was, vóór de problemen met IS en geradicaliseerde islamisten, meermaals in Mali en doorkruiste het arme, ganse land (ook Timbuktu en Gao). Nooit zag ik een zo vredelievend volk dat slechts beschikte over een klein legertje, eerder een politiemacht, onbekwaam weerwerk te bieden aan terroristen. En, dat probleem in Mali is een probleem voor de ganse Sahel en zeker ook voor Europa. Zeg dus niet zulke dingen uit onwetendheid.
 • René Schoeters

  4 jaar geleden
  Die landen willen allemaal onafhankelijk zijn maar je moet ze wel blijven helpen!