Politie en soldaten op de plaats van de mesaanval in Parijs, vlakbij het oude kantoor van Charlie Hebdo.
Volledig scherm
Politie en soldaten op de plaats van de mesaanval in Parijs, vlakbij het oude kantoor van Charlie Hebdo. © AFP

Twee journalisten gewond bij mesaanval vlakbij vroegere kantoor Charlie Hebdo: vijf bijkomende arrestaties

Twee journalisten zijn gewond geraakt bij een mesaanval in de buurt van het voormalige kantoor van Charlie Hebdo in Parijs. Intussen konden twee verdachten worden opgepakt. Het antiterreurparket heeft een onderzoek geopend. Later vandaag zijn nog eens vijf mensen opgepakt. Dat heeft het Franse nieuwsagentschap AFP vernomen van bronnen bij het gerecht.

 1. Proces over bloedbad bij Charlie Hebdo: drie dode daders, een ontsnapte medeplichtige en een brein dat niet aangeklaagd is
  PREMIUM

  Proces over bloedbad bij Charlie Hebdo: drie dode daders, een ontsnapte medeplich­ti­ge en een brein dat niet aange­klaagd is

  Woensdag begint in Parijs het proces over de aanslag op het hoofdkantoor van het satirische weekblad Charlie Hebdo. Het bloedbad dat het startsein werd voor de hevigste terreurgolf die Europa ooit heeft gekend. Het wordt een proces van afwezigen. Want de daders zijn dood, twee handlangers spoorloos en het vermeende brein staat niet op de beklaagdenlijst.
 2. Aangrijpende getuigenissen op proces aanslag Charlie Hebdo: “Ik had aanvaard dat ik zou sterven”

  Aangrijpen­de getuigenis­sen op proces aanslag Charlie Hebdo: “Ik had aanvaard dat ik zou sterven”

  Op de vijfde dag van het proces tegen de daders van de aanval tegen ‘Charlie Hebdo’ in januari 2015, hebben twee overlevenden hun relaas gedaan over de aanslag waarbij tien van hun collega’s om het leven kwamen. Cartooniste Corinne ‘Coco’ Rey beschreef hoe ze door de gebroeders Kouachi gedwongen werd om de deur naar de redactie te openen. Columniste Sigolène Vinson herinnert zich “een vriendelijke blik” in de ogen van één van de daders.
 3. To Wout or not to Wout: selecteert u Wout van Aert voor uw team in de Gouden Cross?

  To Wout or not to Wout: selecteert u Wout van Aert voor uw team in de Gouden Cross?

  Dit weekend maakt Wout van Aert zijn comeback in het veld. Na een kort maar succesrijk wegseizoen haalt de alleskunner van Jumbo-Visma in Kortrijk en Tabor zijn crossfiets weer van stal. Maar wat doet u? Neemt u Wout van Aert op in uw Gouden Cross-ploeg of niet? Om het dilemma voor u wat te verlichten, geven we u hieronder enkele redenen waarom de drievoudige wereldkampioen wél of geen plekje in uw team verdient.
 1. Man maakt prachtige kunst van ongekookte pasta
  Play

  Man maakt prachtige kunst van ongekookte pasta

 2. Hoe vier je veilig kerst en nieuwjaar?
  Play

  Hoe vier je veilig kerst en nieuwjaar?