Donald Trump en vicepresident Mike Pence eerder deze maand tijdens een meeting in het Witte Huis.
Volledig scherm
Donald Trump en vicepresident Mike Pence eerder deze maand tijdens een meeting in het Witte Huis. © AFP

Twee jaar geleden bliezen VS Irandeal op, nu zetten ze mechanisme in gang dat sancties weer kan invoeren

De Amerikaanse president Donald Trump heeft aangekondigd dat zijn land de internationale sancties tegen Iran weer wil invoeren. Daarvoor zal Washington het zogenaamde snapbackmechanisme binnen de VN-Veiligheidsraad activeren, maar het is maar de vraag wat dat juridisch waard is. De VS stapten immers in mei 2018 op uit het kaderakkoord dat die sancties, en het snapbackbmechanisme, mogelijk maken.

4 reacties

 • heinz wolf

  2 jaar geleden
  En als de VN-Veiligheidsraad geen gevolg geeft aan zijn wil zullen alle leden met sancties gestraft worden. Dat is toch de standaard reactie van dit "stabiel genie".
 • Robert Swillen

  2 jaar geleden
  En Europa ligt weer onder de sloef van USA en Israël speelt daar ook zeker zijn rol in . Want het Midden-Oosten is voor hen zeer belangrijk.
 • leo hoes

  2 jaar geleden
  Den Trump heeft waarschijnijk aan een koordje getrokken niet wetend dat Iran er aan hing. Niemand van die broekschijters in zijn regering durft te reageren omdat ze anders hun job kwijtspelen.
 • Sharon Debeul

  2 jaar geleden
  Trump heeft dit international onderhandeld verdrag met Iran volledig verprutst. De relaties tussen Iran en de internationale wereld compleet om zeep geholpen door boer Trump.
 1. Je tuinhuis, bloemenperk of zwembad veilig stellen? Zo zinvol is een aparte verzekering voor je tuin
  Spaargids.be

  Je tuinhuis, bloemen­perk of zwembad veilig stellen? Zo zinvol is een aparte verzeke­ring voor je tuin

  Heel wat mensen herontdekten tijdens de lockdown hun tuin. Misschien is dit dan ook het goede moment om even stil te staan bij de verzekering ervan. Wat als je tuinmeubilair beschadigd raakt door intense hagel of brand? Of je bloemenperk of gazon bezoek krijgt van loslopend wild of vandalen? Stel dat je opstaand zwembad lek slaat... Spaargids.be gaat voor je na of je verzekering tussenbeide komt.
 2. OnlyFans-ster Jamecia verklapt hoeveel extra ze verdient na de Streamz-docu, en dat is niet weinig
  Play
  Showbizz
  5

  OnlyFans-ster Jamecia verklapt hoeveel extra ze verdient na de Streamz-do­cu, en dat is niet weinig

  Hoe gaat het met de OnlyFans-modellen uit de documentaire ‘OnlyFans: De Naakte Vlaamse Waarheid’, een half jaar nadat de reeks op Streamz verscheen? Dat wou Showbits wel eens weten en dus spraken we opnieuw af met Jamecia. Haar getuigenis heeft haar carrière zeker een boost gegeven. Ze verdiende al goed haar boterham met seksueel getinte video’s, maar sindsdien heeft ze nog meer volgers. Volgers die haar uiteraard betalen om haar video’s te kunnen bekijken. Hoeveel haar dat extra oplevert per maand, verklapt ze aan Senne in een nieuwe Showbits. Bekijk hier de succesvolle Streamz-docu Onlyfans.