Gestrande Thalys-reizigers komen toe in Brussel.
Volledig scherm
PREMIUM
Gestrande Thalys-reizigers komen toe in Brussel. © CSD

Twee incidenten in één week tijd met treinen van Thalys. En dat kon op geen slechter moment

Net op het moment dat Thalys aan het bekomen is van twee zware coronajaren, krijgt het af te rekenen met wispelturige treinen. Bij twee incidenten in minder dan één week tijd zaten samengeteld meer dan 1.000 passagiers uren vast in snikhete treinstellen. En dat net op een cruciaal moment in het bestaan van de internationale treinmaatschappij.

 1. Rondreis eindigt met serieuze domper voor twee Vlaamse koppels: "We konden onze gestolen spullen tot op 20 meter traceren, maar politie greep niet in”
  PREMIUM
  Snellegem/Jabbeke

  Rondreis eindigt met serieuze domper voor twee Vlaamse koppels: "We konden onze gestolen spullen tot op 20 meter traceren, maar politie greep niet in”

  Een rondreis in Italië is voor twee Vlaamse koppels met een serieuze domper geëindigd. Dieven braken in hun wagen in en gingen er met al hun koffers en een laptop vandoor. Die laatste kon het viertal tot op zo’n twintig meter nauwkeurig traceren. “Maar de politie weigerde het appartementsgebouw in te gaan. We stonden perplex.” Het relaas van een bewogen dagje Rome.
 2. Spaanse autoriteiten blijven bombrieven onderscheppen: “Mogelijk zit Rusland erachter”

  Spaanse autoritei­ten blijven bombrieven onderschep­pen: “Mogelijk zit Rusland erachter”

  Spanje kampt met een golf van bombrieven. Zo is vorige week een bombrief onderschept die gericht was aan de Spaanse premier Pedro Sanchez, meldt het Spaanse ministerie van Binnenlandse Zaken vandaag. Volgens de autoriteiten had de brief “gelijkaardige” kenmerken als degene die woensdag ontplofte op de Oekraïense ambassade in Madrid. De afgelopen dagen zijn nog een aantal verdachte zendingen onderschept. Mogelijk houden ze verband met de steun van Spanje aan Oekraïne.
 1. Passagiers die uren vastzaten op Thalys reageren na aankomst in Brussel: “Mensen moesten uit de trein springen, omdat de trapconstructie niet paste”
  PREMIUM

  Passagiers die uren vastzaten op Thalys reageren na aankomst in Brussel: “Mensen moesten uit de trein springen, omdat de trapcon­struc­tie niet paste”

  Zo’n 750 passagiers zaten gisteravond meer dan vier uur vast op een snikhete Thalys net buiten het station van Paris-Nord. Na onder meer een overnachting op een andere trein zijn ze ondertussen aangekomen in Brussel met een trein die op zijn beurt bijna 2 uur vertraging had. “Er was niet genoeg water voor iedereen, dus we hebben de bar maar leeggedronken”, klinkt het bij de passagiers. Test Aankoop reageert niet mals.
 2. Een droomreis zonder je blauw te betalen: Femke ontdekte Peru. “We overnachtten telkens voor 20 euro”
  PREMIUM

  Een droomreis zonder je blauw te betalen: Femke ontdekte Peru. “We overnacht­ten telkens voor 20 euro”

  Of het nu in Amerika, Indonesië of Peru is: globetrotters Femke (26) en Jasper (28) vertoeven nergens liever dan tussen de locals. Heel mooi meegenomen: het maakt je verre reis een pak goedkoper. Femke vertelt over hun meest recente avontuur naar Peru, en deelt haar beste budgettips. “Surf naar de lokale website van de kleinere vliegtuigmaatschappijen. Toen we de website in het Spaans bekeken in plaats van het Engels, bleek onze vlucht plots goedkoper.”
 3. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.