De volledige omgeving is afgesloten door de politie, die massaal is uitgerukt na de eerste meldingen van een schietpartij op een tuinfeest met meer dan honderd aanwezigen. Volgens de eerste berichten raakten een tiental mensen gewond en vielen er ook twee dodelijke slachtoffers.
Volledig scherm
De volledige omgeving is afgesloten door de politie, die massaal is uitgerukt na de eerste meldingen van een schietpartij op een tuinfeest met meer dan honderd aanwezigen. Volgens de eerste berichten raakten een tiental mensen gewond en vielen er ook twee dodelijke slachtoffers. © RV - Twitter Will Cleveland

Twee doden na schietpartij op tuinfeest in Amerikaanse stad Rochester, verschillende gewonden

Bij een schietpartij in de stad Rochester, in de Amerikaanse staat New York, zijn twee dodelijke slachtoffers gevallen. Dat meldt de lokale politie op Twitter. Volgens een woordvoerder van de politie werden 16 mensen neergeschoten op een tuinfeest. Twee slachtoffers, een man en een vrouw, zijn overleden. Er werd nog niemand aangehouden. 

 1. Amerikaanse toezichthouder keurt ‘Trumpmedicijn’ versneld goed

  Amerikaan­se toezicht­hou­der keurt ‘Trumpmedi­cijn’ versneld goed

  De Amerikaanse medicijnwaakhond Food and Drug Administration (FDA) heeft versnelde goedkeuring verleend aan de firma Regeneron om de synthetische antilichamen casirivimab en imdevimab toe te dienen voor de behandeling van patiënten met milde tot matige coronaklachten. Het gaat om mensen die positief getest zijn en die een hoog risico lopen zware klachten te ontwikkelen. President Donald Trump kreeg de middelen toegediend toen hij corona had.
 2. Trump geeft groen licht voor machtsoverdracht: “Dichter bij een overgave zal hij niet komen”

  Trump geeft groen licht voor machtsover­dracht: “Dichter bij een overgave zal hij niet komen”

  De machtsoverdracht in de Verenigde Staten aan de nieuwe regering van de verkozen president Joe Biden kan officieel beginnen. Dat schrijft Emily Murphy, het hoofd van de Amerikaanse overheidsdienst General Services Administration (GSA), in een brief aan Biden. President Trump laat in een tweet weten dat hij Murphy toestemming heeft gegeven de overdrachtspapieren te tekenen, maar zegt de strijd rond de verkiezingsuitslag wel te blijven voortzetten. “Dichter bij een overgave zal hij niet komen”, stelt onze experte in Washington D.C. Greet De Keyser.
 1. Waaghalzen glijden van natuurlijke waterglijbaan in het midden van het regenwoud
  Play

  Waaghalzen glijden van natuurlij­ke waterglij­baan in het midden van het regenwoud

 2. Kan jij raden wie er in de huid van Marc Van Ranst en Steven Van Gucht kruipt?
  Play

  Kan jij raden wie er in de huid van Marc Van Ranst en Steven Van Gucht kruipt?