AFP
Volledig scherm
© AFP

Twee doden in week tijd: toeristen in Bretagne gewaarschuwd voor rottende algen

In Bretagne worden toeristen gewaarschuwd voor mogelijk giftige dampen van zee-algen die verband worden gebracht met de dood van een 18-jarige oesterplukker en een 70-jarige man. Beiden zouden gestorven zijn aan een hartaanval nadat ze in contact kwamen met rottende algen.

1 reactie

 • Jeannine De Ceuster

  3 jaar geleden
  Bretagne is meer dan die getroffen regio in het noorden. Zuid-Bretagne heeft daar geen last van, integendeel. Je vind er prachtige mooie zandstranden.
 1. Muzikale pr-stunt voor “eenzame” turbine die Russisch gas naar Europa moet pompen

  Muzikale pr-stunt voor “eenzame” turbine die Russisch gas naar Europa moet pompen

  De Duitse multinational Siemens vraagt om ‘hulp’ voor de turbine die al wekenlang de inzet is van een diplomatieke ruzie tussen Moskou en Berlijn. De machine is nodig voor het pompen van Russisch gas naar Duitsland. Het Kremlin weigert echter de gerepareerde turbine te ontvangen. Daarom vraagt Siemens aan internetgebruikers om een playlist samen te stellen die de “eenzame” machine gezelschap kan houden. Een gewaagde pr-stunt.
 1. Noodweer op Corsica met windstoten tot 224 km/u en minstens vijf doden, nu stormt het ook in Noord-Italië
  Play

  Noodweer op Corsica met windstoten tot 224 km/u en minstens vijf doden, nu stormt het ook in Noord-Ita­lië

  Het stormt op Corsica. Het eiland in de Middellandse Zee wordt getroffen door hevige onweersbuien en krachtige rukwinden. Al zeker vijf personen kwamen om en minstens twaalf anderen raakten gewond, onder meer door omgewaaide bomen op campings. Meer dan 45.000 huishoudens zitten zonder stroom en er is schade aan daken. Op zee zijn nog reddingsacties bezig. Voor de hele regio geldt code oranje. Inmiddels krijgt ook Noord-Italië af te rekenen met noodweer.