Door de crash van het vliegtuig werden twee woningen vernield. Brokstukken van het toestel zouden verspreid liggen over tien woningen.
Volledig scherm
Door de crash van het vliegtuig werden twee woningen vernield. Brokstukken van het toestel zouden verspreid liggen over tien woningen. © AP

Twee doden en twee gewonden bij crash vliegtuigje in Amerikaanse woonwijk

Bij een crash van een klein vliegtuig in het Amerikaanse Santee, in de staat Californië, zijn maandagnamiddag lokale tijd zeker twee mensen om het leven gekomen. Twee anderen zijn met brandwonden overgebracht naar een ziekenhuis. Dat is vernomen van de hulpdiensten.

  1. “Papa wou volgende week met zijn kleinzoon gaan vliegen”: dochter vertelt over passie van verongelukte piloot Eric (59)
    PREMIUM
    Kiewit

    “Papa wou volgende week met zijn kleinzoon gaan vliegen”: dochter vertelt over passie van verongeluk­te piloot Eric (59)

    “Papa verhuisde tot op één straat van het vliegveld in Kiewit om dichter bij zijn vliegtuigje te kunnen zijn. Dat wil wat zeggen.” Als kind droomde Eric Nouters (59) al van vliegen. Zijn vader was luchtverkeersleider en toen Eric later zelf twee dochters kreeg, bracht hij uren zoevend met haar door in de lucht. Hij kende de risico’s van de vliegsport als geen ander en zéker toen hij vorig jaar achter vliegmakker Erik Bussé vloog die voor zijn ogen crashte. Dochter Nele schetst het verhaal van haar vader, een levensgenieter pur sang die woensdag verongelukte.