Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © REUTERS

Twee doden bij crash van sportvliegtuigje in noorden van Frankrijk

Twee mensen zijn vandaag omgekomen toen hun sportvliegtuigje crashte in Wambrechies, in het noorden van Frankrijk. Het ging om de inzittenden van het toestel: een 31-jarige vlieginstructeur en zijn 75-jarige passagier. Dat bevestigen parket en brandweer.

 1. Haar papa crashte, maar Zara (19) vliegt vrolijk in haar uppie rond de wereld: “Als ik één ding vrees, is het wel de eenzaamheid”
  PREMIUM

  Haar papa crashte, maar Zara (19) vliegt vrolijk in haar uppie rond de wereld: “Als ik één ding vrees, is het wel de eenzaam­heid”

  Haar vader liet ei zo na het leven bij een vliegtuigcrash, maar dat hield Zara Rutherford niet tegen om gisterochtend in de cockpit van haar Shark Aero - een ultralicht, eenmotorig sportvliegtuigje - te kruipen voor een toertje rond de aarde. De 19-jarige uit Sint-Genesius-Rode met de Belgisch-Britse nationaliteit hoopt de jongste vrouw ooit te worden die solo rond de wereld vliegt. Als alles volgens plan verloopt, is ze begin november terug in België na een tocht van 51.000 kilometer. “Het ultieme doel is meisjes over de hele planeet warm te maken voor wetenschap en technologie in het algemeen en de luchtvaart in het bijzonder.”
 2. Eerlijke tiener uit Liberia vindt 43.000 euro en bezorgt het terug aan eigenaar: “Door mijn heldendaad heeft de president me uitgenodigd”
  4

  Eerlijke tiener uit Liberia vindt 43.000 euro en bezorgt het terug aan eigenaar: “Door mijn heldendaad heeft de president me uitgeno­digd”

  Een jongeman uit Liberia, een land gelegen aan de westkust van Afrika, is een nationale held geworden nadat hij 50.000 dollar (zo’n 43.000 euro) op straat vond en het geld aan de rechtmatige eigenaar teruggaf. De 18-jarige Emmanuel Tuloe is door zijn heldendaad uitgenodigd door de president van de republiek George Weah voor een ontmoeting die volgende week zal plaatsvinden.