Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © REUTERS

Twee doden bij crash van sportvliegtuigje in noorden van Frankrijk

Twee mensen zijn vandaag omgekomen toen hun sportvliegtuigje crashte in Wambrechies, in het noorden van Frankrijk. Het ging om de inzittenden van het toestel: een 31-jarige vlieginstructeur en zijn 75-jarige passagier. Dat bevestigen parket en brandweer.

 1. Haar papa crashte, maar Zara (19) vliegt vrolijk in haar uppie rond de wereld: “Als ik één ding vrees, is het wel de eenzaamheid”
  PREMIUM

  Haar papa crashte, maar Zara (19) vliegt vrolijk in haar uppie rond de wereld: “Als ik één ding vrees, is het wel de eenzaam­heid”

  Haar vader liet ei zo na het leven bij een vliegtuigcrash, maar dat hield Zara Rutherford niet tegen om gisterochtend in de cockpit van haar Shark Aero - een ultralicht, eenmotorig sportvliegtuigje - te kruipen voor een toertje rond de aarde. De 19-jarige uit Sint-Genesius-Rode met de Belgisch-Britse nationaliteit hoopt de jongste vrouw ooit te worden die solo rond de wereld vliegt. Als alles volgens plan verloopt, is ze begin november terug in België na een tocht van 51.000 kilometer. “Het ultieme doel is meisjes over de hele planeet warm te maken voor wetenschap en technologie in het algemeen en de luchtvaart in het bijzonder.”
 1. Krijg tot 50 procent van je verbouwfacturen terugbetaald via de nieuwe Mijn VerbouwPremie
  Livios

  Krijg tot 50 procent van je verbouwfac­tu­ren terugbe­taald via de nieuwe Mijn VerbouwPre­mie

  Vanaf 1 oktober 2022 kan je de Mijn VerbouwPremie aanvragen. Die nieuwe premie omvat verschillende oudere premies voor renovaties en energiebesparende ingrepen. Voor welke werken kan je de nieuwe Mijn VerbouwPremie precies aanvragen? Hoeveel krijg je terugbetaald? En hoe werkt het systeem precies? Bouwsite Livios.be zocht het uit. Energetisch renoveren blijft immers dé manier om je energieprijzen zoveel mogelijk te beperken.