getty
Volledig scherm
© getty

Twee derde van de inwoners eurozone wil van 1 en 2 cent af

Steeds meer inwoners van de eurolanden zijn voor afschaffing van de euromunten van 1 en 2 cent en het verplicht afronden van cashbetalingen tot op 5 eurocent. Bij een openbare maar niet-representatieve consultatieronde over de wenselijkheid van de kleinste euromuntjes gaf 67 procent van de deelnemers aan er helemaal van af te willen, zegt de Europese Commissie. De euro is voor 342 miljoen burgers de nationale munt.

16 reacties

 • Alexa Grieken

  5 maanden geleden
  Ik gooi deze steeds weg, brengt geluk.
 • carl goderis

  5 maanden geleden
  Gewoon Europa afschaffen...en de regering hier mag ook verdwijnen voor ééntje waar we wél voor gekozen hebben
 • Robert Robert

  5 maanden geleden
  Afronden is toch alleen bij cash betalen, gewoon alles pinnen dus.
 • Karel van Velzeke

  5 maanden geleden
  ik wil er niet vanaf !
 • Paul Boutsen

  5 maanden geleden
  Als alles zo duurder blijft worden zal iedereen straks af willen van de euro briefjes.
 1. Dertiger die scholiere (16) om het leven bracht, wordt gehoord in de zaak Nicky Verstappen: Deed Jos Brech bekentenis aan Bekir E.?
  1

  Dertiger die scholiere (16) om het leven bracht, wordt gehoord in de zaak Nicky Verstappen: Deed Jos Brech bekentenis aan Bekir E.?

  Bekir E., de nu 34-jarige veroordeelde moordenaar van de Rotterdamse scholiere Hümeyra (16) wordt vandaag gehoord in de zaak-Nicky Verstappen, de 11-jarige Nederlandse jongen die in 1998 dood werd gevonden aan een zomerkamp. Volgens Bekir E. heeft verdachte Jos Brech in de gevangenis tegen hem gezegd dat hij betrokken is bij de dood van de jongen. Brech houdt ook na zijn veroordeling zijn onschuld vol.
 2. Frankrijk maakt einde aan gratis coronatests voor niet-gevaccineerden

  Frankrijk maakt einde aan gratis corona­tests voor niet-gevacci­neer­den

  Vanaf vandaag kunnen niet-gevaccineerde inwoners van Frankrijk geen gratis coronatest meer laten afnemen. De beslissing is een nieuwe poging van de Franse regering om weigeraars aan te moedigen om zich toch te laten inenten en tegelijk de rekening voor de overheid te verlagen. Tot nu toe waren de tests in het land voor iedereen gratis, maar volgens de regering zijn coronatests geen alternatief voor vaccinaties, zeker nu iedereen erg gemakkelijk een prik kan laten zetten.