Irma en Joe Garcia
Volledig scherm
Irma en Joe Garcia © GoFundMe

Twee dagen nadat lerares werd doodgeschoten op school in Texas, sterft haar man aan hartaanval

Amper twee dagen nadat lerares Irma Garcia werd doodgeschoten tijdens de schietpartij in een basisschool in Uvalde, Texas, is haar man overleden aan een hartaanval. Irma en Joe Garcia vormden een stel sinds de middelbare school en waren ondertussen 24 jaar getrouwd. Ze laten vier kinderen na: twee zonen en twee dochters, tussen 12 en 23 jaar oud.

 1. Burgemeester Berlijn trapt in deepfake-gesprek met ‘burgemeester van Kiev’: “de oorlog wordt met alle middelen gevoerd”

  Burgemees­ter Berlijn trapt in deepfake-ge­sprek met ‘burgemees­ter van Kiev’: “de oorlog wordt met alle middelen gevoerd”

  De Berlijnse burgemeester Franziska Giffey heeft een vijftien minuten durend videogesprek gehad met een man die beweerde burgemeester Vitali Klitsjko van de Oekraïense hoofdstad Kiev te zijn. In de loop van de conversatie rezen echter vermoedens dat het een om een bedrieger ging die gebruikmaakte van 'deepfake'-technologie en werd het gesprek volgens een Berlijnse woordvoerster verbroken.
 2. Vrijgesproken Amerikaanse schutter Kyle Rittenhouse (19) wil videospel lanceren in strijd tegen “leugenachtige media”

  Vrijgespro­ken Amerikaan­se schutter Kyle Rittenhou­se (19) wil videospel lanceren in strijd tegen “leugenach­ti­ge media”

  Kyle Rittenhouse, de 19-jarige Amerikaanse schutter die in 2020 twee betogers doodschoot bij protesten in de stad Kenosha, in de staat Wisconsin, wil een videogame lanceren. Rittenhouse werd vorig jaar vrijgesproken, maar wil de opbrengsten van het spel gebruiken om een rechtszaak aan te spannen tegen enkele Amerikaanse mediabedrijven die volgens hem in zijn nadeel over de strafzaak berichtten.
 3. Duitsland kondigt alarmfase af van noodplan voor gasbevoorrading: “Gasbevoorrading in België nog steeds gewaarborgd”
  Play

  Duitsland kondigt alarmfase af van noodplan voor gasbevoor­ra­ding: “Gasbevoor­ra­ding in België nog steeds gewaar­borgd”

  De Duitse minister van Economie Robert Habeck heeft de alarmfase van het nationaal noodplan voor gasbevoorrading afgekondigd. Aanleiding is de verminderde aanvoer van gas uit Rusland. “Gas is nu schaars in Duitsland”, zei hij. “We moeten allemaal ons gasverbruik verminderen om energie te sparen voor de winter.” Volgens minister van Energie Tinne Van der Straeten is de gasbevoorrading in België nog steeds gewaarborgd. Dat laat ze weten aan VTM Nieuws.