Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © AP

Twee Canadezen met vals vaccinatiebewijs krijgen boete van bijna 16.000 dollar

Twee Canadezen die per vliegtuig vanuit de Verenigde Staten naar Canada reisden maar een vals vaccinatiebewijs voorlegden, krijgen elk een boete van bijna 16.000 dollar  (zo’n 13.400 euro). Dat bericht de Amerikaanse nieuwszender NBC.

 1. WHO verlaagt alarmdrempels voor luchtvervuiling: slechte lucht veel schadelijker dan lange tijd gedacht
  26

  WHO verlaagt alarmdrem­pels voor luchtver­vui­ling: slechte lucht veel schadelij­ker dan lange tijd gedacht

  De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft de aanbevolen grenswaarden voor zes verontreinigende stoffen in de lucht verlaagd. De richtwaarden van de WHO zijn een pak strenger dan die van de EU. Volgens de organisatie hebben studies aangetoond dat slechte lucht veel schadelijker is voor de mens dan lange tijd werd aangenomen. Het gaat onder meer om fijnstof en stikstofdioxide (NO2).
 2. Groot tekort aan huishoudhulpen: zoveel kan je verdienen
  Jobat.be

  Groot tekort aan huishoud­hul­pen: zoveel kan je verdienen

  De heropleving van de economie laat zich duidelijk merken in de vele vacatures. Eind juni piekte dat aantal op maar liefst 172.437, één vijfde meer dan een maand geleden en het hoogste aantal in 10 jaar tijd. De grootste vraag is die naar schoonmakers, vooral aan huis, volgens het systeem van dienstencheques. Maar wat houdt zo’n job precies in? Hoeveel verdien je? En wat zijn de voor-en nadelen? Jobat.be vroeg het aan dienstenchequebedrijf Tempo-Team @home.