Twee betogers met schotwond in ziekenhuis na rellen Rotterdam, 51 arrestaties

UpdateEen demonstratie tegen het coronabeleid en het vuurwerkverbod in Rotterdam is vrijdagavond volledig uit de hand gelopen. Eén politiewagen werd in brand gestoken, andere voertuigen geplunderd en vernield. De politie loste waarschuwingsschoten, maar er vielen ook gerichte schoten. Daarbij vielen gewonden. Dat iemand overleden zou zijn, zoals op sociale media rondgaat, ontkent de politie met klem. Minstens 51 mensen werden gearresteerd. Volgens politiechef Fred Westerbeke van de eenheid Rotterdam ging het “niet perse om antivaxers, maar criminelen die uit waren op geweld”. Hij houdt er rekening mee dat het vanavond weer tot rellen komt.

45 reacties

 • rudi maerevoet

  1 maand geleden
  Zo'n kerels vinden altijd wel iets om amok te maken en vernielingen aan te brengen. Nu onder het mom van corona, volgende week vinden ze wel een andere reden. Zolang ze zich maar niet aan regels moeten houden. Maar eens ze gepakt worden moet de maatschappij compassie tonen Al Degen die opgepakt worden laten opdraaien voor alle vernielingen.
 • Laurent Letor

  2 maanden geleden
  Meer en meer word social media als medium gebruikt voor het organiseren van geweld, een duidelijk trend dat aandacht verdient! Alle kosten laten betalen door hen die zijn opgepakt en ook door diegene wie aandringt/organiseert op social media.
 • Jozef Vermeulen

  2 maanden geleden
  Nederlande politie schiet gericht op eigen burgers, maar de Poolse politie mag niet op vreemden schieten die met geweld de grens willen oversteken.
 • Herman Daneels

  2 maanden geleden
  Hoogtijd dat men een eiland creëert waar alles mag en kan zonder Corona of andere maatregelen, behalve het eiland verlaten. Het zal niet lang overeind blijven en snel uitgestorven zijn.
 • Bianca Deantje Kyan Tiana

  2 maanden geleden
  Ze zullen de prijs betalen en wie geen respect heeft voor de stad vertrekken
 1. Je (klein-)kind financieel ondersteunen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastingen betaalt
  Spaargids.be

  Je (klein-)kind financieel ondersteu­nen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastin­gen betaalt

  De aankoop van een woonst is vaak een harde noot om te kraken. De huizenprijzen zijn hoog en de banken stellen zich minder soepel op bij een lage eigen inbreng. Hulp van de ouders blijkt dikwijls noodzakelijk om de droom van een eigen stekje waar te maken. Maar hoe kan je als (groot-)ouder je (klein-)kind daarbij ondersteunen? En wat zijn de aandachtspunten? Spaargids.be maakt een overzicht.
 2. RECONSTRUCTIE. De lange autorit van Dave De Kock, voor hij kleuter Dean dumpte tussen de rotsblokken in zee
  PREMIUM

  RECONSTRUC­TIE. De lange autorit van Dave De Kock, voor hij kleuter Dean dumpte tussen de rotsblok­ken in zee

  Op het moment dat de mama van Dean Verberckmoes zondag de politie inschakelde omdat haar zoontje was gekidnapt, was de kleuter van 4 al dood. Dave De Kock dumpte het lichaam van de jongen een dag eerder op het eiland Neeltje Jans. Speurders doen nu een oproep naar camerabeelden van de route die De Kock de uren daarvoor aflegde in Nederland, in de hoop dat Dean daarop te zien is. Want niémand lijkt Dean nog levend te hebben gezien in Nederland, want de denkpiste dat de jongen al in België om het leven is gebracht, steeds aannemelijker maakt.