Archiefbeeld van Belgisch leger in Gao, Mali.
Volledig scherm
Archiefbeeld van Belgisch leger in Gao, Mali. © BELGA

Twee Belgische militairen gewond in Mali nadat voertuig op explosief is gereden

Vanmorgen zijn twee Belgische militairen gewond geraakt in Mali. Hun voertuig is op een IED gereden (geïmproviseerd explosief apparaat). Dat meldt Defensie.

11 reacties

 • Danny Clabots

  2 jaar geleden
  Spoedig herstel voor de mannen. Zoals steeds weer goedkope reacties van de politiek. Loven en ondertussen diezelfde mensen in het halfrond een mes in de rug steken
 • edijoan vandeneede

  2 jaar geleden
  Onze vrijheden en zekerheid moeten niet in Mali worden verdedigt
 • Nadine Motten

  2 jaar geleden
  Alleen maar bewondering en respect voor deze jongens.
 • dewit marc

  2 jaar geleden
  Sterkte aan de collega's en hun naasten fighting for the rights and freedom
 • Dirk Thomas

  2 jaar geleden
  Sterkte aan de gewonde collega’s en hun familie . Veel moed aan de strijdmakkers bij het verder zetten van hun opdracht , blijf waakzaam en vastberaden .
 1. Schooldirecteur geeft details vrij over dagen en uren voor dodelijke schietpartij: “Ouders werden gevraagd hun zoon mee te nemen naar huis, maar zij lieten hem achter”

  Schooldi­rec­teur geeft details vrij over dagen en uren voor dodelijke schietpar­tij: “Ouders werden gevraagd hun zoon mee te nemen naar huis, maar zij lieten hem achter”

  In een brief heeft de directeur van de Oxford High School in de Amerikaanse stad Detroit meer details vrijgegeven over de dagen voorafgaand aan de schietpartij waarbij een 15-jarige leerling vier dodelijke slachtoffers maakte. Ook over de rol van de ouders, die intussen werden aangeklaagd wegens onvrijwillige doodslag, komen meer details naar buiten.