ANP
Volledig scherm
© ANP

Twee Belgen gearresteerd in Nederland voor wapenbezit en handel in vuurwapens

De Nederlandse politie heeft in Amsterdam zeven mensen aangehouden voor wapenbezit en handel in vuurwapens. Onder de verdachten zijn twee Belgen, een 26-jarige Amsterdammer en een 18-jarige vrouw die in een woning in de Comeniusstraat is aangehouden. Daar vond de politie meerdere automatische wapens, munitie en drugs. De inval en arrestaties dateren van zaterdag, zo meldt de politie.

 1. Drie steekpartijen op rij: moet de Oostendenaar zich zorgen maken? “Als je je in bepaalde milieus begeeft, dan wel, ja”
  PREMIUM
  Oostende

  Drie steekpar­tij­en op rij: moet de Oostende­naar zich zorgen maken? “Als je je in bepaalde milieus begeeft, dan wel, ja”

  Drie steekpartijen in vier dagen in Oostende. Bij politie en parket beamen ze: dat klinkt spectaculair en zorgwekkend. Worden er effectief sneller messen getrokken dan vroeger? Is het onveiliger in de stad en vertaalt zich dat ook in cijfers? Of zijn we niet meer gewoon om met elkaar om te gaan door corona? We leggen het voor aan korpschef Philip Caestecker, procureur des Konings Fien Maddens en burgemeester Bart Tommelein (Open Vld). “In een grote stad zoals Oostende criminaliteit volledig in de kiem smoren? Dat is een utopie.”
 2. Flamboyante flik met alcoholverbod probeert verkeerscontrole naar zijn hand te zetten: “Wat een collega ben jij, zeg?”
  PREMIUM
  BEGIJNENDIJK/ROTSELAAR/TREMELO

  Flamboyan­te flik met alcoholver­bod probeert verkeers­con­tro­le naar zijn hand te zetten: “Wat een collega ben jij, zeg?”

  Een rechercheur van de politiezone BRT (Begijnendijk/Rotselaar/Tremelo) is binnen zijn korps opnieuw in opspraak gebracht, nadat hij buiten dienst tussenkwam in een verkeerscontrole en zijn collega afsnauwde. Frank C. (55) was al geen onbesproken blad. Hij kreeg van de rechter vorig jaar nog zes maanden voorwaardelijk en een alcoholverbod, al lijkt dat op sociale media één van zijn laatste zorgen.