Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Joseph Cheires

Twee Australiërs verpletterd door walvis

Twee Australiërs hebben zware verwondingen opgelopen nadat ze verpletterd werden door een walvis. Een 18-jarige man was samen met een 39-jarige vriend aan het vissen op een boot toen de walvis plots op het dek terechtkwam en beide mannen verwondde. De 18-jarige man werd naar het ziekenhuis gevoerd met een gebroken nek en zware hoofdwonden, hij ligt nu in coma. Zijn vriend heeft een hersenschudding en enkele verwondingen in het gezicht. 

0 reacties

  1. De vernietigende ontslagbrief waarin werknemer 3M aan de alarmbel trok rond vervuiling PFOS: “Meer bezorgd om afzetmarkt dan om milieu”

    De vernieti­gen­de ontslag­brief waarin werknemer 3M aan de alarmbel trok rond vervuiling PFOS: “Meer bezorgd om afzetmarkt dan om milieu”

    Op de hoofdzetel van de Amerikaanse chemiereus 3M in Minnesota wisten ze veertig jaar geleden al dat hun fluorchemicaliën PFOS en PFOA giftig waren. Toch greep de bedrijfstop niet in, en bleven ze hun wondermiddel om tapijten en kledij te beschermen produceren tot het jaar 2000. In 1999 schreef Richard Purdy, milieuspecialist van 3M, een vernietigende ontslagbrief waarin hij de top van het bedrijf “onethisch” noemt en beweert dat zij zich “meer zorgen maken over afzetmarkten, aansprakelijkheid en imago dan over milieuveiligheid”.
  2. Spanjaard ontvoert kinderen om zijn ex te treffen: lichaam van Olivia (6) in sporttas teruggevonden op bodem van de zee

    Spanjaard ontvoert kinderen om zijn ex te treffen: lichaam van Olivia (6) in sporttas teruggevon­den op bodem van de zee

    In Tenerife is het lichaam van Olivia Gimeno teruggevonden in een sporttas op de bodem van de zee. Het zesjarige meisje was net als haar zus Anna (1) al sinds 27 april vermist. Meteen was duidelijk dat de meisjes ontvoerd waren door hun vader. Speurders stellen nu alles in het werk om in de onmetelijke diepte van de Atlantische Oceaan ook Anna en Tomás terug te vinden. Met zijn gruweldaad wilde de man vooral zijn ex Beatriz Zimmerman treffen.