Tatiana Wielandt (27) en haar schoonzus Bouchra Abouallal (26).
Volledig scherm
Tatiana Wielandt (27) en haar schoonzus Bouchra Abouallal (26). © rv

Twee Antwerpse IS-weduwen naar Turkse grens gedreven nadat honderden familieleden van IS’ers uit Syrisch kamp ontsnappen

Uit een kamp voor ontheemden in het noorden van Syrië zijn bijna 800 vrouwen en kinderen ontsnapt. Het gaat om familieleden van IS-aanhangers, melden Koerdische bronnen. Volgens Marion van San, een onderzoekster die contact heeft met verscheidene vrouwen die daar vastzitten, is ook een Belgische ontsnapt. Minister van Justitie Koen Geens noemt de situatie “dramatisch”. “Maar de kans is klein dat IS’ers zullen terugkeren”, klinkt het. De Turkse president Erdogan ontkent dat honderden IS-aanhangers zijn ontsnapt. Twee beruchte Antwerpse IS-weduwen zouden naar de Turkse grens gedreven worden.

106 reacties

 • Willy WENSCH

  2 jaar geleden
  Het is niet de taak van de vigerende overheid om de kinderen van Daesh strijders te repatriëren. Het is de raak van de ouders om verantwoordelijkheid te nemen voor hun eigen kinderen. Het was hun doel om ons goede land te verlaten. Opdracht volbracht. Geef jullie kinderen een toekomst in moslimlanden en zeur niet !!
 • eric maier

  2 jaar geleden
  Linda Deyaert, dat doen ze niet omdat ze daar geen OCMW dienst hebben die alles voor hen regelt en betaald, geen justitie hebben die de andere kant opkijkt en geen gevangenissen waar je de vip vakantie behandeling krijgt als gevaarlijk misdadiger. In die landen krijgen ze de doodstraf, en al levert Sauodi Arabie materiaal aan IS, ze blijven toch de vijand en moeten buien de grens blijven. IS word gesponsord maar nergens welkom maw...daarom willen ze terugkomen, want onze politici zijn ZWAK !
 • Gilbert Vermeersch

  2 jaar geleden
  Wat niet kan: de VN verplicht ons praktisch àlle soorten vluchtelingen op te nemen, hen dezelfde voordelen, levensstandaard te geven waar wij voor gewerkt hebben. Er kan Nog minder sprake van zijn diegenen op te vangen die tegen onze normen en waarden zijn, hun geloof boven onze wetten stellen, doden voor één wereldwijd kalifaat. IS e.a. oorlogscriminelen er is hier geen plaats voor jullie. Ik ben te bang voor de gevolgen.
 • julien de meulder

  2 jaar geleden
  ik ben hun koppen beu gezien in het nieuws maak eens werk tegen de armoede van hun eigen volk hier maar dat schijnt niet belangrijk te zijn voor de media.
 • rené biesemans

  2 jaar geleden
  Ik hoop dat ze hen oppakken en berechten in Turkije ze mogen ze zelf ophangen of ook onthoofden wat hun mannen hebben gedaan met honderden mensen die ontschuldig waren die vrouwen van die IS smeerlappen
 1. Je autoverzekering sneller opzeggen, is het binnenkort mogelijk?

  Je autoverze­ke­ring sneller opzeggen, is het binnenkort mogelijk?

  Een autoverzekering jarenlang bij dezelfde verzekeraar houden? Veel mensen doen het. Zelfs bij de aankoop van een nieuwe wagen stappen velen gewoontegetrouw naar hun eigen verzekeraar voor een nieuw voorstel. De strenge regeling om een contract over te dragen naar een andere verzekeraar schrikt af. Maar daar brengt een nieuw wetsvoorstel binnenkort misschien verandering in. Independer.be legt uit hoe je je autoverzekering kan overdragen en wat er in de toekomst zou kunnen veranderen.
 1. Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil
  Play

  Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil

 2. Zijn er ook versoepelingen voor kinderen mogelijk? Benjamin Dalle: "Het advies blijft: één hobby per kind"
  Play

  Zijn er ook versoepe­lin­gen voor kinderen mogelijk? Benjamin Dalle: "Het advies blijft: één hobby per kind"