AFP
Volledig scherm
© AFP

Twee activistes ontbloten borsten voor Scholz om Russische invasie aan te klagen

Twee activistes hebben zondag hun borsten ontbloot voor de Duitse bondskanselier Olaf Scholz om een gasembargo te eisen tegen Rusland. De vrouwen hadden eerst nog gewoon met Scholz geposeerd voor een foto. “Gasembargo nu” stond er te lezen op hun lichamen.

 1. Gasvoorraad in België voor meer dan 80 procent gevuld. In dit ‘omgekeerd soepbord’ op meer dan 1.000 meter diepte slaat ons land z’n aardgas op
  PREMIUM

  Gasvoor­raad in België voor meer dan 80 procent gevuld. In dit ‘omgekeerd soepbord’ op meer dan 1.000 meter diepte slaat ons land z’n aardgas op

  Een klein lichtpuntje in de energiecrisis die Europa in z’n greep heeft. De Belgische gasopslag heeft de kaap van 80 procent bereikt. Daarmee loopt ons land een eind voor op de Europese verplichting, die lidstaten oplegt tegen 1 november dat niveau te bereiken. Toch komen we met die reserve maar 12 winterdagen ver. In de buurlanden is er in verhouding een pak meer speling: Nederland kan zo’n 61 winterdagen dekken. Hoe komt dat? En komen we daardoor in de problemen?
 2. Videobeelden tonen gigantische aswolk bij vulkaanuitbarsting in Indonesië: 2.000 mensen geëvacueerd
  Play

  Videobeel­den tonen giganti­sche aswolk bij vulkaanuit­bar­sting in Indonesië: 2.000 mensen geëvacu­eerd

  Het Indonesische eiland Java is woensdag in hoogste staat van paraatheid na een uitbarsting van vulkaan Semeru. De inwoners van dorpen die aan de vulkaan liggen, sloegen op de vlucht nadat de er een aswolk van 1,5 kilometer werd gespot. Bijna 2.000 mensen werden tot nu toe geëvacueerd. De reddingsdiensten maken melding van “brandende lawines” van de brokken lava die bij de uitbarsting zijn losgekomen.