De omgeving van het Capitool is naar aanloop van de inauguratie van Joe Biden afgegrendeld. Leden van de Nationale Garde bewaken de omgeving.
Volledig scherm
De omgeving van het Capitool is naar aanloop van de inauguratie van Joe Biden afgegrendeld. Leden van de Nationale Garde bewaken de omgeving. © AFP

Twaalf leden National Guard geweerd van inauguratie Biden

UPDATETwaalf leden van de National Guard van de Verenigde Staten mogen woensdag niet optreden als bewaker bij de inauguratie van Joe Biden in Washington D.C. Dat heeft de woordvoerder van het Pentagon, Jonathan Hoffman, bekendgemaakt. Twee van hen zijn geweerd wegens “ongepaste boodschappen” op het internet. De anderen worden geweerd om andere reden, zo klonk het. Bij enkelen zou vastgesteld zijn dat ze banden hebben met rechtsradicale militanten.

4 reacties

 • Gaston Govaerts

  1 maand geleden
  Het begint al, wie drijft er nu een tweespalt door de samenleving?
 • willy zachel

  2 maanden geleden
  onnozelaars zijn er altijd geweest en zullen daar altijd blijven rondlopen dat ze een soort genoot als president hadden was uiteraard een unicum en dat dit nu gedaan is is natuurlijk voorbind een zure appel waar ze moeten in bijten !!
 • DIRK RASSCHAERT

  2 maanden geleden
  Waarom wapens als men niet gewelddadig is ? Wat heeft Trump voor hen gedaan ? Gemaakt dat ze hun geliefde wapen mogen houden ? Wat die jobs betreft, wat voor jobs ? Men moet daar 2 jobs hebben om gewoon maar te kunnen overleven !!
 • karel dillen

  2 maanden geleden
  en dat kan zomaar in volledig gevechtstenue de straat op??
 1. 119 artiesten treden op tijdens 24 UUR LIVE in het Sportpaleis
  Play

  119 artiesten treden op tijdens 24 UUR LIVE in het Sportpa­leis

 2. Bizar tafereel boven Spaans landschap: hopelijk heeft deze ezel geen hoogtevrees
  Play

  Bizar tafereel boven Spaans landschap: hopelijk heeft deze ezel geen hoogte­vrees