De Turkse president Recep Tayyip Erdogan
Volledig scherm
De Turkse president Recep Tayyip Erdogan © AFP

Turkse strijd tegen VS gaat verder: Erdogan weigert dollar te gebruiken in handel met Rusland

De Turkse president Recep Tayyip Erdogan wil de dollar niet gebruiken in de commerciële transacties met Rusland. Erdogan beschuldigde de Verenigde Staten ervan zich als een "wilde wolf" te gedragen. Moskou en Ankara hebben onderhandelingen gevoerd om de dollar in hun onderlinge handel te laten vallen, als reactie op economische sancties die Washington heeft opgelegd.

72 reacties

 • Gino Denil

  3 jaar geleden
  Dat kan wel zijn, Samet Filiz. Maar dat verandert niets aan de huidige economische verhoudingen. En de valse claims van Erdogan over zijn economie. Die dan bovendien nog op zijn Grieks opgebouwd is op buitenlandse schulden. Als je die in rekening brengt staat Turkije dicht bij het bankroet.
 • Wilfried Vanden Berg

  3 jaar geleden
  Die vent word zotter met de dag.
 • Anonymous

  3 jaar geleden
  @gino denil, Europa kampt met vergrijzing geen militaire blok en onbekwame politiekers niet echt troeven om een wereldmacht te kunnen blijven.
 • Gino Denil

  3 jaar geleden
  Nederland staat ook in de top 20 van de grootste economieën, op 18. Met 5 maal minder inwoners. En België staat op 26 met 7 keer minder inwoners. Dat relativeert dat verhaaltje van Turkije in de top 20 sterk, eigenlijk op 16. De Europese Unie als geheel staat trouwens eerste voor de VS en China.
 • Freddy Suls

  3 jaar geleden
  Erdogan heeft al iedereen uitgescholden: Merkel is nazi, Rutte is nazi, heel Eu is nazi,... Erdogan is zo paranoïde als iemand maar zijn kan. Iedereen is tegen hem, en daarom moet iedereen die niet aan zijn voeten ligt in Turkije de gevangenis in. Dit loopt slecht af.