De Turkse oproerpolitie blokkeerde zondag het hoofdkwartier van de HDP in Diyarbakir nadat de partij had opgeroepen tot protest tegen het Turkse offensief in Syrië.
Volledig scherm
De Turkse oproerpolitie blokkeerde zondag het hoofdkwartier van de HDP in Diyarbakir nadat de partij had opgeroepen tot protest tegen het Turkse offensief in Syrië. © AFP

Turkse politie gaat over tot massale arrestaties na kritiek op militair offensief tegen Koerden

De Turkse politie heeft naar aanleiding van de militaire operaties tegen Koerdische milities in het noordwesten van Syrië razzia's uitgevoerd en een resem oppositieleden gearresteerd. Onder hen ook politici van de pro-Koerdische oppositiepartij HDP, zegt partijwoordvoerder Ayhan Bilgen. Volgens de kritische krant Cumhuriyet werden gisteren ook minstens vijf journalisten wegens kritische opmerkingen op de sociale media opgepakt. Het staatspersbureau Anadolu maakt vandaag gewag van in totaal 91 arrestaties wegens "het maken van propaganda voor terreurorganisaties".

36 reacties

 • Marcel Kunkeler

  5 jaar geleden
  Wordt tijd dat de wereld in koor laat weten dat het er ver over is wat het Turkse regime elke dag doet, mensen vervolgen (mond dood maken) omdat ze de waarheid wensen te uiten ) Turkije heeft een regime aan de macht die jezelf terroristisch mag bestempelen, tot over de land grenzen toe !! Erdogan is een dictator pur sang !!! Bijna 20 jaar op vakantie gegaan naar dit land, heb het nu echt wel gehad . Tenslotte is het te hopen dat ze nooit Europeanen worden !!!
 • İbrahim Calik

  5 jaar geleden
  Er moet hier eens goed onderscheid gemaakt worden van het koerdische volk en koerdische terreur bewegingen zoals PKK, PYD en YPG die met steun van het westen al jarenlang aanslagen plegen op turks grondgebied aan het turks en koerdisch volk. TURKİJE heeft een probleem met die terreur bewegingen en zit daardoor nu in syrie. Met het koerdische volk leven de turken al 100 den jaren in vrede samen.
 • peg waelput

  5 jaar geleden
  Wat er daar ook gaande is het blijft 1van mijn favoriete bestemmingen en zal nooit laten om naar daar op reis te gaan
 • Ben Sen

  5 jaar geleden
  Ingrid De Clerq,wie zegt dat hij onvlucht is,en en sinds wanneer is België u land?
 • Ben Sen

  5 jaar geleden
  Europese media is ziek en zit vol propaganda.
 1. “Ik wist op dat moment dat ik ging sterven”: nieuwe docu ‘War Junkies’ vertelt het verhaal van oorlogsjournalisten
  TV

  “Ik wist op dat moment dat ik ging sterven”: nieuwe docu ‘War Junkies’ vertelt het verhaal van oorlogs­jour­na­lis­ten

  Op het Filmfestival van Oostende is ‘War Junkies' in première gedaan. Een driedelige documentairereeks over “de achterkant van de oorlogsjournalistiek", zoals regisseur Jasper Christiaens het omschrijft bij VTM Nieuws. “We zochten naar fotografen, fixers, cameramannen ... Mensen die anders heel weinig aan het woord komen, maar die wel daarheen gaan, hun job doen en hun leven op het spel zetten om ons te laten zien wat daar gebeurt.” Onder hen ook VTM Nieuws-cameraman Stijn De Smet. “Ik vind het handig dat je als cameraman nog een filter hebt", zegt hij. “Je kijkt niet rechtstreeks, maar door een schermpje. Dat is een vorm van afstand creëren.”
 2. EU "bijzonder ongerust" over Turks offensief in Koerdische enclave, Koerden komen op straat in Brussel

  EU "bijzonder ongerust" over Turks offensief in Koerdische enclave, Koerden komen op straat in Brussel

  De hoge vertegenwoordiger van het Europees buitenlands beleid Federica Mogherini is "bijzonder ongerust" over het Turkse offensief tegen Afrin, een Syrische enclave die gecontroleerd wordt door Koerdische milities. Mogherini wisselde vandaag met de Europese ministers van Buitenlandse Zaken van gedachten over de Turkse operatie. Aan het Schumanplein, waar de ministers vergaderden, vond een Koerdische protestactie tegen het Turkse optreden plaats.