De inflatie in Turkije bedraagt momenteel al 36 procent.
Volledig scherm
De inflatie in Turkije bedraagt momenteel al 36 procent. © EPA

Turkse minister verwacht dat inflatie stijgt naar 40 procent

De Turkse minister van Financiën Nureddin Nebati denkt dat de inflatie of geldontwaarding in het land de komende maanden piekt op zo’n 40 procent. Dat heeft hij gezegd op een bijeenkomst met economen en analisten in Istanbul. Mede door renteverlagingen steeg de inflatie in Turkije al tot ruim 36 procent en dat is het hoogste niveau sinds 2002.

16 reacties

 • Gino Denil

  4 maanden geleden
  Economie kan je anders bezwaarlijk een wetenschap noemen, Tuur schiepers. Het valt onder de menswetenschappen, zoals psychologie. Maar het zit dichter bij astrologie en is ideologisch gekleurd. Maar in het globalistisch kapitalisme zijn het internationale instellingen die de dans leiden en niet een kortzichtige nationalistische religieus geïnspireerd staatshoofd.
 • Karel Van Beeck

  4 maanden geleden
  Erdogan zal niets te kort komen maar Jan met de pet daar?
 • Johnny Chanet

  4 maanden geleden
  De Lira heeft niet veel meer waarde dan het papier waar het op gedrukt is.
 • Lisette Theunis

  4 maanden geleden
  40% inflatie met een muntontwaarding van 70% is een onwaarschijnlijke meevaller...
 • Jan Vannuffelen

  4 maanden geleden
  Top econoom Erdo brengt zijn land over de afgrond. De turken hebben een goede leider gekozen.
 1. OnlyFans-ster Jamecia verklapt hoeveel extra ze verdient na de Streamz-docu, en dat is niet weinig
  Play
  Showbizz
  3

  OnlyFans-ster Jamecia verklapt hoeveel extra ze verdient na de Streamz-do­cu, en dat is niet weinig

  Hoe gaat het met de OnlyFans-modellen uit de documentaire ‘OnlyFans: De Naakte Vlaamse Waarheid’, een half jaar nadat de reeks op Streamz verscheen? Dat wou Showbits wel eens weten en dus spraken we opnieuw af met Jamecia. Haar getuigenis heeft haar carrière zeker een boost gegeven. Ze verdiende al goed haar boterham met seksueel getinte video’s, maar sindsdien heeft ze nog meer volgers. Volgers die haar uiteraard betalen om haar video’s te kunnen bekijken. Hoeveel haar dat extra oplevert per maand, verklapt ze aan Senne in een nieuwe Showbits. Bekijk hier de succesvolle Streamz-docu Onlyfans.
 2. Vlamingen in Turkije over hoe modale Turk omgaat met extreme prijsstijgingen: “Niet meer op café of restaurant en ’s avonds brood in plaats van warm eten”
  PREMIUM

  Vlamingen in Turkije over hoe modale Turk omgaat met extreme prijsstij­gin­gen: “Niet meer op café of restaurant en ’s avonds brood in plaats van warm eten”

  “Twee weken geleden kostte een brood nog 1 lira, nu al 2,5: dat is gigantisch. Veel Turken kunnen maar met moeite de eindjes aan elkaar knopen.” Twee Vlaamse vrouwen in Turkije getuigen over de extreme prijsstijgingen ten gevolge van de devaluatie van de Turkse munt. “Het ongenoegen over het monetaire beleid van Erdogan neemt toe, maar de meeste Turken zijn daar niet mee bezig. Voor hen telt maar één ding: overleven.”