Speakers op een minaret aan een moskee. Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Speakers op een minaret aan een moskee. Beeld ter illustratie. © Shutterstock

Turks dorp roept mensen persoonlijk op tot vaccinatie via luidsprekers van de moskeeën

In het zuidoosten van Turkije, niet toevallig de regio met de laagste vaccinatiegraad van het hele land, hanteren de autoriteiten creatieve manieren om inwoners aan te zetten om zich te laten inenten tegen Covid-19. Zo maken ze gebruik van de luidsprekers van de moskeeën, die normaal dienen om op te roepen tot gebed.

 1. Zware kritiek op inzet politiedrones bij coronacontroles: “Boven tuinen gaan vliegen? Dat gaat te ver”

  Zware kritiek op inzet politiedro­nes bij coronacon­tro­les: “Boven tuinen gaan vliegen? Dat gaat te ver”

  Er komt felle kritiek op de inzet van politiedrones om de coronamaatregelen rond de feestdagen te gaan controleren. Privacy-experts trekken aan de alarmbel, nu blijkt dat de politie kan ingrijpen op basis van de beelden met warmtecamera’s die de politie kan maken. Ook vanuit politieke hoek komt er kritiek. “Zonder enige aanleiding boven mensen hun tuinen gaan vliegen: dat is een brug te ver”, aldus Open Vld-Kamerlid Tim Vandenput.
 2. Britten praten met afzonderlijke Amerikaanse staten over handel
  2

  Britten praten met afzonder­lij­ke Amerikaan­se staten over handel

  Het Verenigd Koninkrijk probeert met afzonderlijke Amerikaanse staten handelsafspraken te maken. Een overeenkomst met de Verenigde Staten over vrijhandel laat lang op zich wachten, dus stuurt het Britse kabinet onder meer delegaties naar Californië, Georgia en Tennessee. De Britse premier Boris Johnson verkondigde in het verleden nog dat er snel na de Brexit een akkoord met de Amerikanen over vrijhandel zou komen.