Een beeld van een bewakingscamera toont Thodex-oprichter Faruk Fatih Ozer terwijl hij door de paspoortcontrole van de luchthaven van Istanbul gaat.
Volledig scherm
Een beeld van een bewakingscamera toont Thodex-oprichter Faruk Fatih Ozer terwijl hij door de paspoortcontrole van de luchthaven van Istanbul gaat. © AFP PHOTO / Demiroren News Agency

Turkije vaardigt internationaal arrestatiebevel uit tegen oprichter van crypto-uitwisselingsplatform Thodex

Turkije heeft vandaag een procedure ingeleid om een internationaal arrestatiebevel uit te vaardigen tegen de gevluchte oprichter van het Turks uitwisselingsplatform voor cryptovaluta Thodex. Faruk Fatih Ozer is ondergedoken met 2 miljard dollar (bijna 1,7 miljard euro) aan tegoeden van beleggers.

2 reacties

 • Gino Denil

  4 weken geleden
  Vorige maand kende Turkije een inflatie opstoot tot 16,5%. 128 miljard $ aan buitenlandse deviezen verdampt bij de Turkse centrale bank bij operaties om de lira te ondersteunen. Dat is nu niet meer mogelijk. Die centrale bank staat voor haar buitenlandse deviezen zelfs in het rood door renteswaps, dollars lenen tegen lira. In de week na 20 maart pompten Turkse burgers 2,8 miljard $ in de bitcoin. Waarna Erdogan transacties in bitcoin verbood in het land in een poging om zijn lira te redden.
 • Danny Govaerts

  4 weken geleden
  De Turkse centrale bank creëerde een probleem voor de Turken die in Cryptomunten hebben belegd . En een platform wat relatief goed draaide wordt daar door een criminele organisatie. Vreemd verhaal dat enkel moet dienen om de Turkse lira te beschermen. Wat gaan ze doen als Turken massaal in de euro gaan beleggen en hun euro’s onder hun matras gaan leggen. Of in kluizen steken.
 1. Vader wordt herenigd met zes maanden oude zoon die vanonder het puin werd gehaald na luchtaanval
  Play

  Vader wordt herenigd met zoontje dat vanonder het puin werd gehaald na luchtaan­val Gaza

  Zondag zagen we de schokkende beelden van een gewonde baby in het ziekenhuis. De zes maanden oude Omar werd vanonder het puin gehaald in Gaza na een luchtaanval in Gaza-stad. De baby was er samen met zijn moeder en vier broers en zussen het Suikerfeest gaan vieren bij familie. Bij de bombardementen kwamen de moeder en vier kinderen om het leven. Omar was de enige overlevende. Hij werd meteen naar het ziekenhuis gebracht, waar hij een dag later werd herenigd met zijn vader.
 2. Kort lontje en geobsedeerd door details: zo is het leven in het Witte Huis onder president Biden
  48

  Kort lontje en geobse­deerd door details: zo is het leven in het Witte Huis onder president Biden

  Hij ziet eruit als een vriendelijke grootvader, gedecideerd en met een immer brede smile. Maar achter de schermen zou de Amerikaanse president Joe Biden (78) ook een heel andere kant hebben. Dat ontdekte de krant The New York Times, die met tientallen huidige en voormalige medewerkers sprak. Zij omschrijven Biden als iemand die geobsedeerd is door details, waardoor beslissingen soms erg lang op zich laten wachten. En een man met een kort lontje.
 1. Zo zien de vakantiehuisjes van Camping Coppens eruit voor én na de make-over van Staf en Monique
  Play
  Camping Coppens

  Zo zien de vakantie­huis­jes van Camping Coppens eruit voor én na de make-over van Staf en Monique

 2. Hond bungelt in lucht met halsband aan poort
  Play

  Hond bungelt in lucht met halsband aan poort