Volledig scherm
© AP

Turkije organiseert militaire oefeningen voor kust van Cyprus

Het Turkse leger zal vanaf morgen militaire oefeningen houden voor de kust van Cyprus. De oefeningen vinden plaats nu de spanningen met Griekenland opgelopen zijn. De twee NAVO-landen liggen met elkaar in de clinch omdat ze beide zoeken naar olie en gas in betwiste wateren rond Kreta en Cyprus.

7 reacties

 • Joël Bornbergen

  7 maanden geleden
  een navo bondgenoot waar je niet op kan rekenen is geen bondgenoot. Turkije schiet liever zijn bondgenoten neer als ze niet op hun knietjes gaan zitten ! Als EU nekeer zijn bijdrage zou leveren aan de NAVO (2%), zoals afgesproken, was Turkije bijlange niet in zo'n positie. Die zijn al tegendraads van in het begin, Turkije wilde enkel bij de Unie om te profiteren, maar dat kon niet als dictatuur, dus nu op een andere manier proberen hé. Ik sta allen sinds achter Griekenland !
 • Tarik Akan

  7 maanden geleden
  Aanslag op de TR Lira is een politiek steekspelletje -dat ongetwijfeld wat pijn zal doen - maar is geen correcte weergave van de realiteit en mag zeker geen reden zijn voor de EU om te denken dat TR vogel voor de kat is. Zij die denken dat eender welk NAVO-land partij is voor het TR leger, moet eens dringend wat opzoekwerk verrichten. Trouwens, als puntje bij paaltje komt, zal de VS zelfs in het nadeel van heel de EU, voor TR kiezen, want geo-strategisch is TR zondermeer onmisbaar voor de VS.
 • Benny Van den broeck

  7 maanden geleden
  Turkije is een sterke NAVO bondgenoot.
 • Ronald Robijns

  7 maanden geleden
  Draai of keer het zo als je wilt de EU investeert niet in een degelijk leger..... Wij zijn geen partij voor Turkije.... En de Amerikaan zal het deze keer niet komen oplossen..
 • Sebastiaan DeVlieger

  7 maanden geleden
  En de NAVO keerde zich om en liet begaan. Enkel en alleen om Erdogan en de zijnen niet te bruuskeren. Er staan nog andere, voornamelijk migratie problemen op het spel. Ben benieuwd hoe de NAVO zal reageren als er een schot gelost wordt!
 1. Zou jij durven? Deze kapper knipt haren met een bijl
  Play

  Zou jij durven? Deze kapper knipt haren met een bijl

 2. Suthep is plots toeschouwer van een strijd tussen een bidsprinkhaan en een vogel
  Play

  Suthep is plots toeschou­wer van een strijd tussen een bidsprink­haan en een vogel